Deltar i TV-debatt om ulv, by og bygd

Folkebladets sjefredaktør Steinulf Henriksen deltar i NRK-programmet Debatten torsdag kveld.

I DEBATTEN Sjefredaktør Steinulf Henriksen i Folkebladet deltaer i Debatten på NRK TV torsdag kveld.  Foto: Birger Caspersen

Sp-lederen i VG i forrige uke.  Foto: Faksimile, VG

nyheter

Temaet er SP-leder Trygve Slagsvold Vedum sitt utspill der han lover at Senterpartiet skal være en folkeaksjon mot «politisk korrekthet» hvor han kritiserer eliten i byen.

Kveldens sending Debatten kan du se i videovinduet over fra kl. 21.25

VG-kommentator Astrid Mæland skriver at «Senterpartilederen tror visst folk på bygda misliker grønnsaker, elbil og ulv. Kanskje han er for mye inni Oslo».

Distriktene

Folkebladets sjefredaktør Steinulf Henriksen stiller i NRKs Debatten sammen med blant andre Slagsvold Vedum og Mæland.

– Det er spennende å være med i en sånn debatt, og jeg skal nok representere distriktene sitt syn, sier Henriksen.

– Jeg synes jo at Slagsvold Vedum er litt karikert i det han kommer med, men han treffer en nerve i folk som bor i distriktene. I nord kjenner vi jo godt til dette, men har en tålmodighet overfor «øvrigheten», sier han.

Rett før jul satte Regjeringen sinnene i kok i deler av Bygde-Norge: Til tross for anbefaling fra rovviltnemndene om å ta ut tre ulveflokker innenfor ulvesonen, besluttet Frp, Høyre og Venstre at kun den såkalte Slettåsflokken skulle drepes.

– Umyndiggjøring skaper sinne. Det er avmaktsfølelsen og følelsen av ikke å bli hørt på. Og det er denne umyndiggjøringen som gjør at Høyres tidligere stortingsrepresentant fra Hedmark, Gunnar Gundersen, skrev på Facebook at Erna ikke har noe ideologisk ryggrad igjen. At alt kan forhandles bort. Han spør rett ut om Erna Solberg kan være Høyre-leder lenger når hun overkjører lokalbefolkningen og eiendomsretten på denne måten, fastslo Slagsvold Vedum overfor VG i forrige uke.

Respekt

Sp-lederen sa til VG at han mener de som bor i distriktene og grisgrendte strøk opplever at de ikke blir respektert av dem som bor i sentrale strøk for måten de lever livene sine på.

– Og nedlatenhet. Det er ikke folk flest i Oslo som har den nedlatenheten. Jeg tror de fleste har respekt for andre, de er skvære. Men makta har en nedlatenhet overfor den måten man lever livet sitt på bygdene, og det man opplever som ikke politisk korrekt, sa han til VG.