Alle avganger innstilt på grunn av været — flere også uten strøm

Hurtigbåten mellom Harstad-Finnsnes og Tromsø var innstilt torsdag, og blir det også fredag på grunn av dårlige værprognoser. Det er også meldt om noen mindre trafikale problemer og strømbrudd.

VED KAI Hurtigbåtene som trafikkerer Tromsø-Finnsnes-Harstad blir liggende ved kai også fredag. 

UTFOR Denne renovasjonsbilen havnet utfor på glatta i Salangen torsdag.  Foto: Robert Sund

MØRKT: Det var mørkt i flere timer på indre deler av Senja i uværet torsdag.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Et større område av indre deler på Senja var uten strøm fra klokka 16. Montører ble sendt utog rettetid ble satt satt til klokka 19, opplyste Troms Kraft på sine nettsider.

De første områdene fikk strømmen tilbake ved 19-tiden, mens resten av området hadde fått strømmen tilbake klokken 22.50, opplyser Troms Kraft nett.

Vinden slo til torsdag ettermiddag og nedbøren gikk over fra regn til snø utpå kvelden.

Ifølge meteorologene blir det mye samme værtypen utover fredagen, men med noe mindre vind. De gode nyhetene er at det vil roe seg noe ned til helga kommer.

Sjekk alltid oppdatert lokalvær her

I Troms ventes det vestlig, senere nordvest sterk kuling utsatte steder på fredag. På ettermiddagen økning til nordvest liten storm, lokalt kraftige vindkast. Det blir sludd- og snøbyger.

Skredfaren er også satt på den høyeste faregraden, altså faregrad 4.

Innstilt

Alle avganger på hurtigbåten var innstilt torsdag, opplyser Troms fylkestrafikk på sin Facebook-side. Samtidig opplyser de at det ikke blir lagt til rette for annen transport.

Også fredag blir hurtigbåtene mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad innstilt, opplyste transportselskapet tordag kveld.

– Alle avganger på linje 2 fredag er innstilt grunnet værforhold og dårlig værmelding. Det settes ikke opp buss for båt grunnet dårlige kjøreforhold, melder selskapet.

** Tips oss gjerne om hendelser i trafikkbildet: tips@folkebladet.no eller send SMS til 2399 med meldingen FB TIPS . Ønsker du å sende bilder eller video kan du lett gjøre ved å trykke på denne linken eller via ei Messenger-melding på Facebook-siden.

Onsdag ble det meldt sterk vind opp mot liten storm og store skiftninger i temperaturen i hele Troms torsdag og fredag.


Torsdag ventes snø, så regn, så snø igjen i hele Troms

Sterk vind opp mot liten storm og store skiftninger i temperaturen ventes i Troms torsdag og fredag.


Ettersom værutsiktene ikke har endret seg, har altså Troms fylkestrafikk valgt å kansellere alle avganger.


Vind, regn og snø gir stor snøskredfare i Nord-Norge og på Svalbard

Sterk vind kombinert med mye nedbør gir faregrad rødt for snøskredfare i Nordland og Troms og på Svalbard fra torsdag.


Skled utfor

På Laberg i Salangen kommune sklei en renovasjonsbil utenfor veien torsdag ved 12-tiden. Sjåføren har vært i kontakt med bergingspersonell og det er i følge tipser ingen personskader. Det er motbakke på stedet og uhellet skjedde rett før veien ble strødd, mindre enn fem minutter etterpå, sier en av øyenvitnene på stedet til Folkebladet.

Flytrafikken

Etter det Folkebladet kjenner til var ikke endringer i flyavganger til og fra Bardufoss torsdag. Ifølge Avinor gikk og kom alle flyene på omtrent oppsatt rutetid.

Busstrafikken

Troms fylkestrafikk melder torsdag at buss ikke kommer fra Tennevoll til Nord-Gratangen skole grunnet krafledning som har falt over veien som gjør til at bussen ikke kommer seg forbi. Dette er i Lavangen kommune på fylkesvei 141.

Statens vegvesen melder at strekningen Årstein - Tennevoll nå er stengt på grunn av dette.

Troms fylkestrafikk melder også at regionbuss linje 100 som reiste 06:10 fra Tromsø er cirka 30 minutter forsinket ved passering Bardufoss grunnet vær og føreforhold.