– Synes det er skummelt å bo i kommunen om en ikke er helt frisk

8. mai 2018 døde hennes mor under opptakene til NRK-serien «113». I dag varsler Torgunn B. Solberg i Dyrøy om kritikkverdige forhold ved sykehjem og legesituasjon i Dyrøy kommune.

Varsler: Torgunn B. Solberg varsler om dårlig legetilbud og liten kapasitet ved sykehjemmet i Dyrøy. – Jeg synes faktisk det er litt skummelt å bo i Dyrøy om en ikke er helt frisk, sier hun.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Solberg forteller at årsaken til at hennes mor måtte til legekontoret i Sørreisa var at det ikke er lege i Dyrøy på tirsdager og torsdager. De som blir syke på disse ukedagene må enten til Sørreisa eller Finnsnes. Eller det som verre er, at de ikke får legehjelp. Det har tidligere vært skrevet at årsak til at det kun er lege tre dager i uka er at Dyrøy legekontor kun er en «filial»

Vurderer å varsle fylkeslegen

Solberg ønsker ikke å dolke noen i ryggen, men setter store spørsmålstegn ved denne situasjonen og mener noen må ta tak i det. Og hun mener forklaringen ligger i at det er for lite ressurser i systemet.