Torsdag ventes snø, så regn, så snø igjen i hele Troms

Sterk vind opp mot liten storm og store skiftninger i temperaturen ventes i Troms torsdag og fredag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

nyheter

Tirsdag gikk Vervarslingen for Nord-Norge ut og varslet om at det var ventet svært kraftig vind i Troms torsdag og fredag opp mot full storm på kysten.

Sterk vind kombinert med mye nedbør gir faregrad rødt for snøskredfare i Nordland og Troms og på Svalbard fra torsdag.

– All ferdsel og opphold i eller i nærheten av skredterreng vil være forbundet med stor fare når uværet står på, sier vaktleder ved Snøskredvarslingen Heidi Bache Stranden til NTB.

Det blir også mye vind torsdag, særlig mot ettermiddagen og kvelden.

Sjekk alltid oppdatert lokalvarsel her

- Vi venter økning til sørlig sterk kuling utsatte steder. Torsdag ettermiddag dreier det over på sørvest, og vi venter på utsatte steder av kysten slik som yttersia av Senja at det blir liten storm da, sier meteorolog Trond Lien.

Skiftende temperatur

Samtidig får vi svært skiftende temperaturforhold torsdag.

- Det starter som snø, men det går ganske fort over på regn på kysten. På Bardufoss blir det først snø, og så regn midt på dagen, før det blir snø igjen på kvelden, sier Lien, og legger til at det vil falle mer snø enn regn jo lenger inn man kommer i landet.

- Det blir mest regn på kysten. Men de aller fleste steder vil oppleve å få regn i løpet av torsdag, sier Lien.

Han sier at det torsdag kan komme opp mot seks plussgrader på kysten og på innlandet som Bardufoss opp mot fem grader. Det vil komme jevn nedbør i løpet av hele dagen, mens det mot kvelden vil gå mer i byger.

Vanskelige kjøreforhold

På grunn av dette, samtidig med at det ventes sterk vind, har meteorologisk institutt sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold både torsdag og fredag. Det meldes også om stor snøskredfare i hele Troms torsdag.

Fredag drar lavtrykket østover, og det kommer inn nordvestlig kuling med sludd og snøbyger.

- Da kan det komme en del snø innover land, muligens opp mot 20 centimeter men det er vanskelig å si på grunn av snøen, sier Lien.

- Vinden fortsetter fredag med sterk kuling og periodevis liten storm på kysten. Det blir ganske mye vind inn over land, fortsetter han.

Lørdag er det bedring i været.

- Vinden avtar betydelig på lørdag og det blir atskillig bedre vær gradvis ut over lørdag. Søndag blir det bare skiftende bris. Men det vil fortsatt gå snøbyger igjennom hele helga, sier Lien.