Har fanget opp signaler fra ytterligere to skredsøkere

Politiet regner det som sikkert at alle de fire savnede er tatt av skredet ved Blåbærtinden.

Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

nyheter

Natt til onsdag ble det gjort nytt søk med et Sea king-helikopter fra Forsvarets 330-skvadron etter de savnede i skredulykken i Tamokdalen. Søket ble gjort med med sende-/mottaker-utstyr.

LES MER:

Skredulykken i Tamokdalen:

Har gjort nye funn i letingen etter de savnede i Tamokdalen

Det ble gjort funn i form av signaler fra skredsøkere under helikoptersøkene i Tamokdalen i Troms natt til onsdag, bekrefter politiet.


Under søket ble det fanget opp signaler fra to nye skredsøkere. De to andre skredsøkerne ble lokalisert fredag i forrige uke.

- Totalt har vi nå registrert signal fra fire skredsøkere i skredet, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

- Avstanden mellom signalene i søket fredag og signalene i nattens søk gjør at vi kan utelukke at det dreier seg om de samme skredsøkerne. Vi gir ikke ytterligere detaljer om lokalisering av signalene, opplyser de videre i pressemeldingen.

Politiet sier at de nå har et definert område som skal gjennomsøkes ytterligere i søket etter de savnede.

Nye søk onsdag

Det er planlagt nye søk onsdag for å avgrense innsatsområde i skredet ytterligere.

- Vi mottar ikke lenger signal fra de to skredsøkerne som ble lokalisert fredag. Dette funnet er markert, men det er behov for å posisjonere funnet så nøyaktig som mulig. Det vil avgrense innsatsområdet. Skredet skal derfor også søkes igjennom med Recco-utstyr. Dette er planlagt gjort med bistand fra Heliteam i dagslys onsdag, opplyser politiet.

Det er ikke planlagt å sette inn mannskaper i skredområdet onsdag.