Politiet frykter turfølge er tatt i skred

Svensk mann meldte turfølget sitt på fire savnet i Tamokdalen. Onsdag kveld er det observert spor inn i et ras.

VENTE: Letemannskapene har ikke blitt satt inn i søk på grunn av skredfaren.   Foto: Stein Wilhelmsen

  Foto: Google Maps

LETER: Politiet sier det er uvisst om de fire savnede er tatt av skred.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Klokken 16.56 meldte Troms politidistrikt på Twitter at en svensk mann savnet sitt turfølge på fire, som hadde vært på tur i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Politiet meldte da at det hadde gått flere mindre skred i området, men at de ikke visste om turfølget var tatt av skred.

Spor inn i skred

– Det er funnet spor som går inn i raset, sier politiets innsatsleder John-Kåre Granheim til Folkebladet like før klokken 22.

Det skal ikke være observert spor ut av skredet.

Torsdag skal det vurderes om det er forsvarig å fortsette søk. Det er meldt mer nedbør, først i form av snø og deretter et mildere vær.

– Det er ikke gjort funn per nå. Seaking vil foreta ytterligere søk i skredområdene. Det blir ikke satt bakkemannskaper inn i søk på grunn av skredfaren. Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder avventer på stedet.

Frykter de er tatt i skred

– Vi håper at de ikke er tatt av skred, men vi frykter det, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt til VG.

Seaking-en som ble hentet ned fra Banak har ankommet stedet, og er i samtaler med innsatsleder.

– Planen er at helikopteret skal gjøre et søk med peileutstyr. Vi har nemlig fått bekreftet at turfølget hadde skredpeilere med seg som helikopterets søkeutstyr kan fange opp, sier Alf Hågensen, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til VG.

Redningshelikopter

Til NRK sier redningsleder Finn Sortland ved Hovedredningssentralen Nord-Norge at et redningshelikopter er på vei fra Banak.

–  I tillegg står to av forsvarets Bell-helikoptre på Bardufoss klar til å bistå.

– Nå har vi mellom 30 og 50 personer som jobber for fullt i området. Det kommer mannskap til fortløpende, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt til NTB ved 19.45-tiden onsdag kveld.

Redningshunder

Norske redningshunder skriver på Twitter at de er i Tamokdalen med fire redningshunder.

- Turfølget var sist observert klokken 14.00, på vei opp fjellet. Melder ble bekymret for at han ikke fikk kontakt med dem på telefon og siden at han så at det hadde gått flere mindre skred i området, sier operasjonsleder Morten Augensen til VG.

Varslingstjenesten Varsom.no er det betydelig snøskredfare i indre Troms.

Til Nordlys sier operasjonslederen at svensken ringte inn til politiet fra 1.000 meters høyde.

Skredfaren i fjellet er vurdert til så farlig at det ikke blir sendt ut letemannskaper på natta. – Det vil bli tatt en ny vurdering torsdag, sier politiets innsatsleder John-Kåre Granheim til Folkebladet-TV.