Signerte kontrakt verdt nesten 128 millioner kroner – skal bygge nytt hurtigrutemuseum

20. desember signerte Peab kontrakten som sikrer dem jobben med å bygge nytt hurtigrutemuseum og vernebygg over MS Finnmarken på Stokmarknes.

BYGG: Peab skal bygge vernebygg over MS Finnmarken.  

nyheter

I oktober ble det klart at Peab vant anbudet om byggingen av nytt museum og vernebygg, i konkurranse med Sortland Entreprenør As og HENT As, i den reviderte anbudsprosessen. Kontraktssummen er på 127 millioner kroner, mens HENT As leverte tilbud på drøye 143 millioner kroner.

– Peab Bjørn Bygg AS leverte totalt det beste tilbudet, med den beste prisen, kortest byggetid og kvalitet. Pris har hatt 80 prosent å si, sa Ove Pedersen, prosjektleder for Hadsel kommune, til vol.no i oktober.

Har landsatt gammelt skip

Det gamle hurtigruteskipet MS Finnmarken ble landsatt ved siden av Hurtigrutens hus på Stokmarknes i juni 1999. Etter mange runder, blant annet for å finne ut hvordan prosjektet skal finansieres, er det nå klart hvem som skal bygge vernebygget, som også vil danne bygningsmassen for det nye museet. Prosjektet finansieres via et samarbeid mellom stat, fylke og Hadsel kommune.

− Et fantastisk prosjekt for oss. Vi har jobbet lenge med tilbudsgrunnlaget, og er utrolig glade for at byggherren valgte oss som totalentreprenør. Med sin spesielle arkitektur befester vernebygget seg godt på ei stadig økende merittliste av særegne prosjekter for Peab Bjørn Bygg. Vi gleder oss til å komme i gang, sier distriktssjef Bård Hansen i Peab Bjørn Bygg i en pressemelding.

Åpner i 2020

Det er opprettet et kommunalt aksjeselskap, Vernebygg AS, som opererer som byggherre. Vernebygget over MS Finnmarken blir cirka 3600 kvadratmeter stort. Det meste av bygget vil være i glass og stål. Arkitekt er LINK arkitektur.

− Vi skal restaurere og bygge på den eksisterende bygningsmassen i tilknytning til vernebygget, slik at hele Hurtigrutemuseet vil fremstå som nytt og moderne, sier Hansen.

Som en del av konkurransegrunnlaget skal LINK Arkitektur og Multiconsult videreføres som prosjektører i prosjektet. Nå starter tre måneders prosjektering, 12 måneders byggetid og overlevering til byggherre 1. april 2020.

− Etter det planlegger Museum Nord å bruke tre måneder på å innrede og klargjøre museet for åpning den 2. juli, som er Hurtigrutens «fødselsdag», sier Hansen.