Forbered deg på mye snømåking til helga

Det blir et variert vær videre ut over romjula i Midt-Troms. Og i helga må nok mange belage seg på snømåking.

GISUNDET Fredag er det såpeglatt på Gisundbrua og flere andre steder i Midt-Troms på grunn av underkjølt regn. I helga meldes det om kaldere vær med masse snø.  Foto: Susanne Noreng

Det vil bli overgang til mer ren snø på lørdag, og det kan komme ganske mye.

Erik Samuelsen, meteorolog
nyheter

Fredag morgen var det spredt nedbør flere steder i Midt-Troms med regn i lavlandet og sludd i litt høyereliggende strøk. Det rapporteres om glatte veier flere steder i midtfylket.

– Det vil avta med nedbør utover ettermiddagen og kvelden torsdag, og det blir oppholdsvær første del av fredag, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslingen for Nord-Norge, Eirik Samuelsen.

Se alltid oppdatert lokalvarsel her

Utover dagen fredag blir det vindøkning og ny runde med nedbør.

– Det blir nedbør ut over dagen fredag. Det vil starte som snø men så blir det sludd og regn ut over ettermiddagen og kvelden. På indre strøk er det fare for at det kan bli underkjølt regn, sier Samuelsen.

Masse snø

Lørdag dreier vinden mer i nordlig retning.

– Det vil bli overgang til mer ren snø på lørdag, og det kan komme ganske mye. Det kan fort legge seg 20-30 centimeter med snø enkelte steder i løpet av lørdagen, sier meteorologen, og legger til at midtre strøk vil få mest nedbør.

Også søndag vil det snø i Midt-Troms, men i noe mindre mengder ifølge prognosene.

– Søndag roer det seg litt ned, men det vil fortsatt komme enkelte byger med snø.

Men alt i alt blir det mye snø i løpet av helga i Midt-Troms.

– Det ligger ann til å bli bra med snømåkking i helga, konstaterer Samuelsen.

Nyttårsaften er litt fram i tid og meteorologen kan foreløpig ikke slå helt fast hvordan været vil bli i Midt-Troms da.

– Men det vi vet er at det blir kaldluft, og om det eventuelt kommer nedbør så blir det som snø, sier Samuelsen.

Tredagesvarsel:

Fredag: Sørvestlig frisk bris. Stort sett oppholdsvær. I formiddag økning til vest stiv kuling i nord. I kveld bris av skiftende retning, senere søraust frisk bris utsatte steder. Sludd eller snø, i kveld regn i Sør-Troms.

Lørdag: Først på dagen frisk bris av skiftende retning. Sludd eller snø, til dels regn i sør. For øvrig nordlig liten og periodevis stiv kuling utsatte steder. Snøbyger.

Søndag: I Nordland skiftende bris, ellers vestlig liten kuling utsatte steder. Enkelte snøbyger, få eller ingen byger på Finnmarksvidda og i Øst-Finnmark.