Holder livsmotet oppe

I år fikk Helene Rognli, tidligere ordfører og nylig varaordfører, sykdommen ALS som rammer taleevnen og etter hvert gjør at hun havner i rullestol. Likevel holder hun livsmotet oppe.

GLEDE: Helene Rognli smiler ekstra når vi spør om blomstene hun har i leiligheten. Selv om han måtte gi seg med mye, er det ennå mye å glede seg over, er den klare meldingen fra henne.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Helene Rognli tar i mot Folkebladet i en leilighet i ei ny boligblokk på Andselv. Etter at hun har fått diagnosen ALS, bestemte hun seg for å flytte nærmere sentrum til en mer lettstelt leilighet.

Med et vennlig smil tar hun fram nettbrettet som hun kommuniserer med omverden med. Den tidligere taleføre politikeren gjennom mange år i Målselv, har mistet taleevnen på grunn av sykdommen. På tross av det er det lett å skjønne hva hun mener når hun gestikulerer og nikker.