Tørt og kaldt fram mot jul, men på lillejulaften kan det snu

Om prognosene slår til vil det bli tørt og kaldt vær i Midt-Troms helt fram til lillejulaften. Julaften ligger det ann til snø og muligens sludd noen steder.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

nyheter

Søndag våknet mange i Midt-Troms opp til iskalde grader og et nydelig lys ute. Slik vil de fortsette hele denne uken.

– Vi har en værsituasjon nå som gjør at det blir det samme kalde været framover, sier vakthavende meteorolog Sjur Wergeland ved Vervarslingen for Nord-Norge.

Kaldt

– Mandag blir det frisk bris fra sørøst, oppholdsvær og kaldt, fortsetter han.

Kaldest blir det på indre strøk med under -20, mens det på kysten vil være rundt -5 på dagtid.

– Men temperaturen vil variere litt alt etter hvor man er, sier Wergeland.

Og det ligger ann til at befolkningen i Midt-Troms slipper å tenke på snømåkking midt i innspurten av julestria, for det samme været fortsetter både tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Og lørdag.

Snø og sludd i starten av jula

Søndag, lillejulaften, ser det imidlertid ut til at vi får et værskifte. Wergeland understreker at prognosene er usikre så langt fram i tid, og at det kan hende prognosene snur. Men slik det ligger ann nå vil vi få et skifte lillejulaften.

– Da ser det ut til at vi vil få litt snø. Det blir mer skyer på himmelen og temperaturen stiger fra søndag av, sier Wergeland.

Dette været fortsetter på julaften, mandag.

– Det ser ut til at nedbøren fortsetter på julaften ja, om det blir slik prognosene viser nå. Det blir nedbør som snø, men enkelte steder på ytre strøk kan det komme som sludd. På yttersiden av Senja kan man for eksempel forvente seg 1-2 grader og sludd, sier meteorologen.