Små grønne menn i «bladet»

Gjennom 53 år har Folkebladet dekket mye rart, blant annet UFO-feberen som raste i 1989.

Kunstneriske friheter: Slik var UFO-saken fra 1983 illustrert i Folkebladet. Tegninga lignet imidlertid ikke noe som helst på beskrivelsene som ble skildret i avisa.  

nyheter

– Jeg husker det som om det var i går, sier Reynir Grimsson til Folkebladet.

Han snakker om det han og flere observerte i Kaperdalen og Svandalen påska 1989, og som var bredt omtalt i Folkebladet. Det kanskje mest oppsiktsvekkende med observasjonene var at man så noe — et lysfenomen — så lavt at man kunne se fjellene i bakgrunnen. Stein Erik Christensen og Rune Hegrand, som den gang var i hjelpekorpset på Finnsnes, skildret i Folkebladet 29. mars 1989 hvordan de hadde sett noe komme inn over Kaperdalsfjellene i stor fart. Det var to hvite lys som varierte i styrke og gikk over i et rødskjær. Duoen fortalte hvordan gjenstanden etter hvert stanset opp og stod stille i ett minutt før den oppløste seg i rød tåke og sakte forsvant.