– Digitale frimerker er en jule-suksess

For første gang kan posten sendes med digitale frimerker. Det er det mange som har fått med seg.

FRIMERKE: Siden «Digitalt frimerke» ble lansert i april, har det blitt solgt over 200.000 eksemplarer.  

nyheter

Digitalt frimerke er en unik kode som skrives på det du skal sende og som kan brukes kun en gang. Den erstatter vanlige frimerker og bestilles på posten.no. I høst har Posten solgt rundt 7.000 digitale frimerker i uka, skriver Posten Norge i en pressemelding.

– Digitale frimerker er relativt nytt og ukjent, så 50.000 koder på en uke er en jule-suksess. Vi regnet med en økning mot jul, men dette overgår alle forventninger, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

– Jeg tror veldig mange synes det er en god løsning som forenkler en travel førjulstid, legger han til.

Når du bestiller digitalt frimerke kan du også betale en liten sum for at postbudet skal ta med det du vil sende fra egen postkasse.

– Budet får melding i sin digitale rutebok og henter det på sin vanlige rute. Siste uke har budene hentet en god blanding av julehilsener og småpakker i flere enn 1.000 postkasser rundt om i landet, påpekes det i pressemeldingen.

Det minnes også om at søndag 16. desember er fristen som gjelder hvis du skal være sikker på at pakkene du sender når frem til jul. Så pressesjefens oppfordring er krystallklar.

– Skriv julekortene i helgen, kjøp digitale frimerker, legg det du skal sende i din egen postkasse og så henter vi det mandag. Enkel, grei og god jul fra Posten Norge.