Slik måler vegvesenet hvor glatt det er på veiene

Har du tenkt på hvordan Statens vegvesen og driftsentreprenørene måler hvor glatt det er?

IKKE OMTRENTLIG Solveig Hansen er byggeleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen. – Når vi driver med vintervedlikehold, så nytter det ikke å ha et omtrentlig forhold til hvor glatt en vei er, sier hun.  

nyheter

Norske vinterveier kan by på krevende forhold. Statens vegvesen har ansvar for vintervedlikeholdet på riks- og fylkesveier i Norge, men brøytingen, strøingen og saltingen gjøres av ulike entreprenører på oppdrag fra vegvesenet.

– Når vi driver med vintervedlikehold, så nytter det ikke å ha et omtrentlig forhold til hvor glatt en vei er. For at det skal være mulig for driftsentreprenørene og Statens vegvesen å følge opp dette på en skikkelig og faglig måte, må alle ha den samme forståelsen for hvor glatt det er på veien, sier Solveig Hansen til Harstad Tidende.