– Noe beboerne gleder seg til i lang tid

For 6. gang på rad ga Lions Club Sørreisa beboerne på Sørreisa omsorgssenter et skikkelig julebord.

Skjenker: Elin May Nicolaisen skjenker litt julebrus til Jan Pedersen.   Foto: Birger Caspersen

Flirer: Presidenten i lionsklubben Torfinn Hanssen og ordfører Jan-Erik Nordahl hygger seg sammen.  Foto: Birger Caspersen

Beboerne: Beboerne på Sørreisa omsorgssenter hygget seg ved julebordet.  Foto: Birger Caspersen

Beboer: Arild Granberg er en av de ,mange beboerne som hygget seg på julemiddagen.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

– Dette er noe beboerne her gleder seg til i lang tid på forhånd. Min kone har bodd her i mange år, selv flytta jeg inn for tre måneder siden. Men så snart det kom et oppslag om at Lions stilte opp i år også, var det julebordet som var det store samtaleemnet her når jeg besøkte henne. Jeg synes det er fantastisk det de får til, med deilig mat og god underholdning. Det er hyggelig at noe stiller opp og gjør noe slikt for folk som har slitt for å skape det samfunnet vi har i dag, sier Arild Granberg, som koser seg sammen med sin kone Marianne.

Tradisjonell julemat

Elin May Nicolaisen er den ansvarlige for arrangementet.

– Vi begynner forberedelsene omkring en måned før ved å bestille mat fra Rogers catering slik at vi er sikre på at det er i orden. Det er tradisjonell julemat, ribbe og pinnekjøtt med tilbehør. Og til det serverer vi øl og akevitt til de som vil ha det, julebrus eller saft til de som ønsker det. Etterpå servere vi bløtkaker og andre dessertkaker, som kommer fra klubbens medlemmer. I tillegg var vi så heldige i år at Bakehuset sponsa oss med ei marsipankake. Og til kaffen servere vi Baileys til de som vil ha det. Jeg har vært med i alle de årene vi har hatt dette arrangementet og synes det er noe av det fineste vi holder på med, sier en engasjert komiteleder.

– Gir noe tilbake

Det er sjette året på rad at vi har dette arrangementet, forteller presidenten i Lions Club Sørreisa, Torfinn Hanssen.

– Vi har mange lokale inntekter på arrangementer vi har og hva er da mer naturlig enn å gi tilbake til lokalsamfunnet. De beboerne som er her, er de som har vært med å legge grunnlaget for den velstanden vi har i dag. Dette er et høydepunkt i mørketiden, både for oss og dem og de aller fleste av klubbens medlemmer er med her.

Står respekt av tiltaket

Ordfører Jan-Erik Nordahl var også til stede og han takket klubben for innsatsen.

– Dette har blitt en fin tradisjon som blir veldig godt mottatt her på omsorgssenteret. Som ordfører i Sørreisa så ønsker jeg å takke Lions Club Sørreisa for at dere påtar dere å arrangere og spandere julebord for beboerne på omsorgssenteret. Jeg vet at dette blir satt veldig stor pris på av beboerne og de som jobber her. Det står respekt av det dere gjør for de eldre i Sørreisa, sa han blant annet.

Underholdningen var det trekkspillerne «Henry og guttan» som tok seg av. De stilte opp gratis med trekkspill, gitar og vokalist, i år som tidligere og til stor glede for både beboerne og arrangørene.