Så mye må Målselv spare neste år

Målselv kommune må spare 16,4 millioner kroner på neste års budsjett.

vedtatt: Høyre og Arbeidepartiet, her representert ved ordfører Nils Foshaug (Ap) (til høyre) og varaordfører Martin Nymo (H), fikk igjennom sitt budsjettforslag i kommunestyret. Det betyr innsparinger på 16,4 millioner kroner, noe som vil smerte, ikke minst på personellsiden.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Det ble utfallet etter onsdagens budsjettmøte i kommunestyret. Budsjettet som ble vedtatt er identisk med det som ble foreslått i formannskapet og som igjen er identisk med budsjettforslaget til Arbeiderpartiet og Høyre i fellesskap.

Det er ikke tvil om at dette er et budsjett med personellmessige konsekvenser. Hvor store konsekvenser er litt for tidlig å si. Nå skal rådmannen og de forskjellige rammeområdene gjennom tøffe sparetiltak før de endelige konsekvensene blir synliggjort utpå nyåret. Men at de er tøffe hersker det ingen tvil om.