Nyhetsdøgnet onsdag 5. desember

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

Troms

06.53 - Harstad: Trafikkontroll avholdt på Sama, 82 kontrollerte biler. Det er ilagt 3 mangellapper på manglende lys.

06.47 - Målselv: Promillekontroll gjennomført på morgenkvisten, 10 førere kontrollert, ingen reaksjoner.

06.45 - Harstad: To kattunger i en flokk på tre påkjørt og drept på Gamnes. Sort og hvit, samt grå og hvit på farge.

02.41 - Tromsø: Beruset mann innbrakt fra sentrum. Ikke i stand til å gjøre rede for seg. Innsettes i drukkenskapsarrest. Anmeldes for besittelse av en mindre mengde hasj, melder Troms politidistrikt.

Nordland

04.48 - Bodø, Mørkved: Mann i 20-årene kontrollert av patrulje. Anmeldes for bruk av narkotika. Beslag av mindre mengder hasj.

02.32 - Mo i Rana: Nødetatene rykker ut til industriparken etter melding om brann i brakkerigg, meldte politiet i Nordland.

Klokken 03.10 twitret etaten at de var fremme, og at det brant kraftig i et kontorbygg. Slukningsarbeid pågår.

– Kraftig røykutvikling fra stedet. Svak østlig vindretning. Beboere i området oppfordres til å holde vinduer lukket, meldte politiet så klokken 03.17.

Klokken 04.47 meldte politiet at brannen var slukket, men brannmannskap arbeider fortsatt på stedet. – På grunn av gasstanker som befinner seg på åstedet, er det avsperret et stort område.

Norge

05.18 - Oslo: Med en oppslutning på 3,4 prosent i målingen Respons Analyse har utført for VG, ville Venstre tapt seks av åtte stortingsrepresentanter dersom det var valg i dag. Det er fjerde gang partiet havner under grensen på VG-barometeret siden juni.

02.11 - Tromsø: En 25 år gammel mann risikerer flere års fengsel etter å ha utsatt en annen mann for grov vold i Tromsø sentrum i sommer.

Verden

04.12 - USA: Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har samarbeidet så godt med russlandsgranskerne at han bør slippe fengselsstraff, sier Robert Mueller.

03.59 - Asia: Nedturen på Wall Street smittet over på de asiatiske børsene, som falt fra start onsdag. Usikkerhet om «våpenhvilen» mellom USA og Kina gjør ikke ting bedre.