14 mennesker omkom i trafikken i november

10 flere mennesker har omkommet i trafikken så langt i 2018 sammenlignet med samme tid i fjor.

UTFORDRENDE: Mørketid og julestress kan by på utfordringer i trafikken. Trygg Trafikk maner til forsiktighet.  

nyheter

I fjor mistet 93 personer livet i trafikken fra januar til og med november. Med 103 omkomne så langt i år frykter Trygg Trafikk at flere vil omkomme i trafikken i år enn i fjor, heter det i en pressemelding.

– Fjoråret var det beste året noensinne for trafikksikkerhet i Norge. Derfor synes vi det er foruroligende at vi tar ett skritt tilbake i år. Utviklingen de siste månedene går dessverre i feil retning og måneden vi akkurat har lagt bak oss er den verste november-måneden siden 2009, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen, i pressemeldingen.

– Skal vi nå de ambisiøse nasjonale målene over tid må vi snu utviklingen vi har sett de siste månedene.

Av de omkomne i november var det 11 bilister og tre fotgjengere. Det var 13 menn og én kvinne som omkom.

I tiden fremover med mørketid og julestress oppfordrer Johansen til ekstra forsiktighet. Han påpeker også viktigheten av å ikke kjøre for tidlig dagen derpå etter julebordet.

– Julebordsesongen innebærer at mange drikker mer alkohol enn de er vant til. Da er det ekstra viktig å huske på at det er fullt mulig å fyllekjøre også dagen derpå. Ikke stress ut med bilen for å handle julegaver morgenen etter en fest, slår Johansen fast.