– Politifolk er også vanlige mennesker

Politiet på Finnsnes har klare retningslinjer for å håndtere vanskelige opplevelser i jobben. – Jeg blir glad når jeg ser gode reaksjoner på sterke inntrykk, sier regionlensmannen.

LOV Å REAGERE: Regionlensmann Arnold Nilsen og politibetjent Daniel Lied, forteller at det er rom for å reagere på vanskelige hendelser i politietaten.  Foto: Stian Jakobsen

nyheter

En politipatrulje fra Finnsnes lensmannskontorvar aller først på åstedet ettermiddagen 20. november i fjor, da 84 år gamle Gudrun M. Thomassen ble funnet brutalt drept. Da drapet ble behandlet i Senja tingrett denne uka fikk vi høre forklaringen til politibetjenten som først oppdaget den drepte, og den drapstiltalte 22-åringen.


– Åpenbart psykotisk

De to rettspsykiatererne som har observert tiltalte over det siste året, slår fast at hun var psykotisk da de møtte henne for første gang.

 

Regionlensmann, Arnold Nilsen, sier til Folkebladet at politiet lever i bransje som er full av hendelser der man møter både livet og døden, og at man ikke kan ta for gitt at enkelte hendelser ikke skaper reaksjoner for ansatte.