Nå blir det vinterlig — og vel så det

Nå er det bare å finne frem snøskuffa og -fresen. Fredag blir det intense snøbyger og vanskelige føreforhold.

SNØ Det har ikke vært mye snø i vinter, men nå kan det bli slik som på dette bildet fra Kaperdalen på Senja.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

For nå kommer nemlig vinteren, og det er ikke lite man venter skal lave ned over landsdelen. Ja, faktisk meldes det om kulde over hele landet de neste dagene.

I løpet av fredag, lørdag og søndag er det ifølge Meteorologisk institutt ventet å falle mellom 20 og 45 centimeter snø i Troms. Aller mest snø kommer det i innlandet - der kan det godt blir over 40 centimeter enkelte steder, skriver Nordlys.

- Fredag morgen vil folk våkne opp til snø, så det kan være lurt å sette av litt ekstra tid til å måke frem bilen på morgenen, sier vakthavende meteorolog Magnus Haukeland ved Vervarslinga for Nord-Norge til avisa.

Sjekk alltid oppdater lokalt værvarsel

I tillegg til snø varsler meteorologene kraftig vind fredag og lørdag. Allerede torsdag kveld vil vinden ta seg opp til sterk kuling ved kysten.

– Natt til fredag vil nedbøren falle som regn, men i løpet av natta vil temperaturen synke og nedbøren skal da komme som snø, sier Haukeland.

– Det blir intense byger. Så på tross av at temperaturen vil ligge på null eller over null, vil nedbøren falle som snø, sier han.

Haukeland forteller at det vil være lokale variasjoner på grunn av bygeaktivitet.

– Enkelte steder vil det komme mye snø, mens andre steder får mindre, sier han.

Både Yr og Storm melder om kjøligere vær i Midt-Troms på langtidsvarslene for den kommende uka.

Her er varselet for de neste dagene:

Fredag: Økning til vestlig sterk kuling utsatte steder, senere nordvestlig. Regnbyger, om formiddagen overgang til sludd- og snøbyger. Lokalt vanskelige kjøreforhold.

Lørdag: Minking til nordvestlig stiv kuling på kysten og i fjellet, videre minkende til liten kuling utover ettermiddagen. Snøbyger.

Søndag: Nordvestlig bris, liten kuling på kysten. Skyet eller delvis skyet. Snøbyger.