Har bedt folk om å komme om å hente eiendelene sine

– Står alt fra campingvogner til gamle biler her, sier styrelederen i Nergård AS om forholdene rundt det gamle fiskebruket i Fjordgård.

Opprydding. Nergård har satt opp plakater i Fjordgård der de oppfordrer folk til å hente eiendelene sine som er satt på området rundet det gamle fiskebruket i bygda.   Foto: Vidar Bjørkli

– Ingen stor sak. Styreleder Tommy Torvanger i Nergård AS håper at oppryddingsjauen er unnagjort innen et par uker.   Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Nergård AS, som eier fiskebruket, har spredt budskapet om at de ønsker en oppryddingssjau rundt bruket ved å henge opp plakater. Av den grunn har også ryktene om at et salg er i gjære begynt å løpe. Styreleder Tommy Torvanger avviser imidlertid at så er tilfelle.

– Vi ønsker å få til noe der ute, men da må vi ha det noenlunde ryddig. Det er ingen stor sak, så jeg regner med at alt er ryddet opp innen et par uker, sier Torvanger.

– Har dere noen konkrete ideer eller planer for bruket?

– Vi har hatt noen henvendelser om forskjellige ting, men det går ikke an å ta folk dit slik som det ser ut i dag. Derfor regner vi med at det også er i folks interesse med en oppryddingssjau.

Flere politikere i Lenvik har tidligere vært ute og etterlyst informasjon om hva Nergård AS ser for seg å bruke det gamle fiskebruket i Fjordgård til.

– Vi politikere har over lengre tid investert voldsomt i infrastrukturen i Fjordgård – vann, kaianlegg og flere titalls millioner kroner i skredsikring. Dermed er vi også veldig interessert i at næringslivet kommer på banen når vi legger til rette på denne måten, sa Alexander Uteng (Ap) til Folkebladet i august i fjor.

Utspillet, som var støttet av Jon Kvistad fra Lenviklista, var spesielt rettet imot Nergård AS.

– Det har vært gjort flere henvendelser til Nergård AS der man har spurt om disse tingene, men uten at vi i det hele tatt har fått noe eksakt svar, sa Kvistad den gang.


Vil ha Nergård på banen

Lenvik kommune investerer betydelig i infrastrukturen i Fjordgård. Nå etterlyser lenvikpolitikere action fra næringslivet.