– Håper vi klarer å lyse opp hele fjellsiden

Førstkommende søndag blir det mørketidsvandring for store og små opp til Varden på Finnsnes.

SUKSESS: Fjorårets mørketidsvandring opp til Varden på Finnsnes samlet over 300 oppmøtte. Førstkommende søndag gjentas suksessen. Foto: Privat 

VARDEN: Mørketidsvandringen går helt opp til Varden som ligger 440 meter over havet. Foto: Linda Pedersen 

HÅPER PÅ MASSE FOLK: Frisklivskoordinator Camilla Karolius håper mange vil bli med på mørketidsvandringen søndag. Foto: Privat 

nyheter

Mørketidsvandringa til byfjellet Varden på Finnsnes ble en stor suksess i fjor. Omlag 300 personer, både store og små, gikk med refleks, lommelykter og hodelykter opp fjellsiden sammen.

– Det ble arrangert for første gang i fjor, og det var bare helt magiskt. Det var nysnø og store filler dalet ned og laget skikkelig førjulsstemning, forteller frisklivskoordinator Camilla Karolius.

– Det var endel vind så vi fikk ikke laget bål på toppen slik vi hadde planlagt, men det var en superkoselig tur, forteller hun videre.

Fjorårets arrangement ble så vellykket at det er bestemt at suksessen gjentas i år. Nærmere bestemt førstkommende søndag 11, november.

– Det blir nok ikke snø i år, men det er meldt mindre vind så i år skal vi ha bål på toppen. Det var bra oppmøte i fjor, og vi håper det kommer enda flere i år, sier Karolius.

Familietur

Hun påpeker at mørketidsvandringen er en familietur hvor alle selv kan bestemme hvor langt de vil gå.

– Dette er ikke et løp men en vandring som skal være koselig og sosialt, sier Karolius.

Det er Røde Kors som arrangerer turen sammen med Frisklivssentralen, og det blir lagt opp til tre forskjellige stasjoner underveis på turen; èn på toppen ved 440 meter, èn på appelsinhaugen og èn litt lenger ned.

– Røde Kors vil stå på hver stasjon og ha bål og dele ut varm saft. Der blir det mulighet for å stoppe opp, varme seg litt og slå av en prat med folk, sier Karolius.

Lotteri, appell og oppvarming

Det er oppmøte ved Finnsnes barneskole klokken 16.00 søndag.

– Da er det fint om folk tar med seg en lommelykt eller hodelykt, og gjerne refleks eller refleksvester. Vi anbefaler også sko med gode såler eller eventuelt noen lette brodder for å få godt feste. Det kan bli litt glatt når det er så mange som går samtidig, sier Karolius.

Siden det er farsdag på søndag blir det også lagt opp til et lotteri før turen starter ved Finnsnes barneskole, hvor premier er sponset av lokale bedrifter.

– Røde Kors vil holde en appell før vi går og så vil Frisklivssentralen ha en kjapp og artig oppvarming sammen med «Senja 2020-gjengen», forteller Karolius.

Hun håper det vil bli god stemning og at de blir ett flott skue når de vandrer opp fjellsiden.

– Vi håper det blir en lysslynge av alle lommelyktene som går opp fjellet. Jeg håper vi klarer å lyse opp hele fjellsiden, det hadde vært tøft. Vi har en drone klar som skal ta bilder av oss om det ikke blir for mye vind, sier Karolius.