Mann(19) kjørte i grøfta i fylla, og stakk av. Men han glemte sporene som førte politiet rett til ham

Den 19 år unge mannen kjørte uten lappen og i fylla, havnet i grøfta og stakk av fra stedet. Da politiet kom til stedet var det tydelige fotspor i snøen som førte dem rett til gjerningsmannen.

DØMT: En mann (19) må i fengsel etter å ha fyllekjørt uten lappen. Foto: Stian Andre Lund.  Foto: Stian André Lund

nyheter

Det var natt til 7. januar i år at den 19 år gamle mannen fra Midt-Troms hadde vært på fest før han så satte seg inn i bilen sin for å kjøre hjem. Mannen hadde imidlertid drukket alkohol og han hadde ikke førerkort. Kjøreturen endte i grøfta.

Nabo ringte politiet

En nabo som så mannen krabbe ut av bilen og sjangle vekk fra stedet ringte politiet, går det frem i dommen fra Senja tingrett. Det var nysnø denne natten og da politiet ankom stedet så de ferske, tydelige spor rundt bilen som gikk mot boligfeltet. De fulgte fotsporene hjem til 19-åringen, som også bilen var registrert på. Det ble tatt promilletest og blodprøve av han som viste en alkoholkonsentrasjon på 1,54 promille.