På innsiden: Del 3

Økokrimdømt mann: – Tromsø fengsel er et søppelfengsel

Mannen i 40-årene sier at trivselen i fengselet er på et minimum. – Jeg mener ikke at vi skal ha noe luksus. Men det er straff nok å miste friheten, vi trenger ikke å straffes ytterligere med dårlig mat og ingen tilbud.

SKRIVER NED: Sammen med en annen innsatt (på bildet) har mannen som er dømt for økonomisk kriminalitet skrevet ned en rekke ting som de opplever som dårlig ved fengselet.   Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

Dette er en del av en større artikkelserie «Livet på innsiden» der avisa iTromsø ved flere anledninger har vært i Tromsø fengsel og snakket med både innsatte og ansatte. Folkebladet vil de neste dagene dele artikkelserien med våre lesere.

I Tromsø fengsels største besøksrom sitter mannen som er dømt for økonomisk kriminalitet med en stor mappe foran seg. Her har han i løpet av de månedene han har sittet inne samlet sammen det han mener ikke fungerer med fengselet.