På innsiden: Del 2

Innsatte i fengselet har ikke sinne-mestringskurs: – Jeg er en tikkende bombe

Den 27 år gamle mannen er voldsdømt fem ganger og soner for å ha gjort en mann 70 prosent invalid. Nå forteller han at oppholdet i Tromsø fengsel bare gjør han sintere.

VOLDSDØMT: Den 27 år gamle mannen fra Alta ønsker ikke å stå fram med navn, men samtykker til at iTromsø trykker bildet av ham. Mannen er voldsdømt en rekke ganger og sier at oppholdet i Tromsø fengsel kun gjør han sintere.  Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

Dette er en del av en større artikkelserie «Livet på innsiden» der avisa iTromsø ved flere anledninger har vært i Tromsø fengsel og snakket med både innsatte og ansatte. Folkebladet vil de neste dagene dele artikkelserien med våre lesere.

– Det er ingen rehabilitering i Tromsø fengsel, det er kun inn- og utlåsning. Sitter man på lukket avdeling i Tromsø, så er man egentlig bare på oppbevaring til man har sonet ferdig. Men om man er klar for livet utenfor er en helt annen sak.