Nyhetsdøgnet mandag 5. november

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix 

nyheter

Nord-Norge

09.59

Tromsø: Et Widerøe-fly kolliderte med en fugl under take-off fra Langnes tiirsdag morgen, skriver iTromsø. Widerøes rute WF1920 fra Tromsø til Alta kolliderte med en fugl under take-off fra Tromsø lufthavn Langnes i morges. Kapteinen returnerte flyet der det ble undersøkt, før det igjen ble klarert for å kunne ta av.

09.50

Nordland: I en pressemelding opplyser politiet at en polititjenestemann er tiltalt for straffbare forhold.

Tjenestemannen er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, samt for å ha gitt uriktig erklæring i et politidokument.

Nordland politidistrikt har opprettet personalsak og tjenestemannen har vært suspendert fra sin stilling mens saken har vært under etterforskning, opplyser de videre

22.53

Salangen: Mandag ettermiddag ble det oppdaget en oljelekkasje utenfor Salangsverket på Sjøvegan. Det opplyser Nordlys. Brannvesenet rykket ut og jobbet for å samle opp oljen som rant ut fra et overvannsrør. De fikk meldingen like før halv seks mandag ettermiddag, men jobbet fortsatt med lekkasjen mandag kveld//natt.

21.50

Alta: På Twitter skriver politiet i Finnmark at de har fått melding om en bil som er stjålet og ber pubikum være oppmerksom på denne.

– Stjålet bil i Alta, Grå Audi A3 med registreringsnummer: ZZ 13028 stjålet mellom fredag 2.11.18 og idag. Ta kontakt med politiet dersom bilen observeres, skriver de på nettstedet.

Norge

00.15

NTB melder at politiet gikk til væpnet aksjon i Øvre Eiker i Buskerud etter å ha fått melding om en mann som kjørte med en våpenlignende gjenstand i bilen. Les mer om dette her.

00.05

Et stort overskudd av sauekjøtt gjør at Norturas datterselskap, Noridane, nå skal eksportere sauekjøtt til Oman. Dette melder NTB, les mer her.

21.20

Politiet setter tre mindre branner i Oslo mandag kveld i sammenheng, skriver NTB. De mener brannene var påsatt. Les mer her.

Verden

00.57

NTB skriver at Facebook sier de har stengt 30 kontoer de mener kan knyttes til utenlandske interesser som ønsker å påvirke tirsdagens valg i USA. Dette kan du lese mer om her.

04.51

NTB skriver at en 94 år gammel mann, som var SS-vakt ved en konsentrasjonsleir under andre verdenskrig, må møte i retten tirsdag, tiltalt for medvirkning til massedrap. Les mer her.

01.53

USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser torsdag til New York for å møte sin nordkoreanske kollega Kim Yong-chol. Det melder NTB.

00.50

NTB melder at for første gang på 30 år kan Texas velge en demokratisk senator. Beto O'Rourke har gitt republikaneren Ted Cruz tøff motstand i en svært jevn valgkamp. Dette leser du mer om her.

00.01

NTB skriver at minst 13 personer har mistet livet og 80 andre er reddet fra to båter som var på vei fra Nord-Afrika til Spania, opplyser spanske myndigheter. Les mer her.

23.39

Etter en rekke omstridte uttalelser blir Tysklands tidligere etterretningssjef Hans-Georg Maassen (55) førtidspensjonist. Dette melder NTB.