Må kutte nesten 26 millioner kroner: – Tror det er mulig

Målselv-politikerne har delte meninger om å få et Målselv-budsjett i havn med et resultat på 11 millioner kroner. Da må det spares 25,8 millioner kroner.

MULIG: Leder i Målselv Venstre, Rolf Austgard, er den eneste partilederen Folkebladet har snakket med som mener at det er mulig å levere et budsjett i balansen med 11 millioner kroner i resultat.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Rådmannen i Målselv vil gjerne ha et resultat, eller en buffer, på neste års budsjett på 11 millioner kroner. Da trengs det sparetiltak på 25,8 millioner kroner. Et knallhardt krav å innfri for politikerne. Men meningene er delte på om det er mulig å få et budsjett i havn med en buffer på 11 millioner kroner. Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Høyre er klar på at det ikke lar seg gjøre, mens Venstre mener det er mulig. Skulle politikerne se bort fra den bufferen rådmannen er ute etter er innsparingskravet 14 millioner kroner.


Økonomien i Målselv

Står foran knallharde budsjettkutt

Målselv står foran knallharde budsjettkutt når kommunen må spare inn 25 millioner kroner i 2019.

 

– Jeg tror det er mulig å få budsjettet i havn med en buffer på 11 millioner, men jeg er veldig spent på hvordan rådmannen vil gjøre det, sier leder i Målselv Venstre, Rolf Austgard.