Grønt lys for overgang utenfor Amfi-senteret

– Jeg priser meg lykkelig at det ikke har skjedd noen alvorlige ulykker på disse årene, sier senterleder Stig Bergheim. Nå blir det lysregulering ved senteret.

Lysregulering. I Finnsnes sentum, på overgangen mellom kaféen Fruene på torget og senteret Amfi, blir det nå lysregulert gangfelt.   Foto: Stian Blindheim

nyheter

I 2016 tok lokalpolitiker og bussjåfør Roger Storås (Ap) til ordet for lysregulering i Finnsnes sentrum. I 2017 kom forslaget på høring og i november håper Statens vegvesen lyset er på plass.

– Ja nå er vi i gang. Nå graves det ned rør, det flyttes på koblinger og det trekkes ut kabler så skal vi teste systemet. Hvis alt får bra, regner jeg med at i november er det meste klart, forteller avdelingsleder i Statens vegvesen, Rigmor Thorsteinsen, til Folkebladet.

Fornøyd

Senterleder på Amfi, Stig Bergheim, sier lysreguleringen kommer godt med i vintermørket.

– Jeg er glad det gjøres noe med dette og det er helt suverent med tanke på mørketiden, men likevel burde det ha vært oppe for 13 år siden når vi åpnet, spør du meg, sier Bergheim.

Fra vinduet hans i andre etasje ser han daglige nesten-ulykker.

– Står jeg i vinduet å ser ned, kan jeg registrere en nestenulykke hvert 10. minutt. Dette er noe som skjer hver dag og jeg priser meg lykkelig at det ikke har skjedd noen alvorlige ulykker på disse årene, sier Bergheim.

Samtidig er han fornøyd med tiltakene på andre siden av Amfi, hvor gangfeltet har blitt flyttet opp.

– Det er suverent og det virker veldig bra, påpeker han.

Sent på dagen

Thorsteinsen forteller at arbeidet for det meste gjøres sent på dagen.

– De jobber på kveld og natt for å hindre trafikken minst mulig. Selv om det ikke er mye som synes akkurat nå, så gjøres det en del arbeid på stedet, forklarer Thorsteinsen.

Hun håper mange blir fornøyde med lysreguleringen, men sier det fortsatt ligger et ansvar både på bilistene og fotgjengerene.

– Folk må være oppmerksomme. Alle har et ansvar både når det gjelder rødt og grønt lys. En må følge lyssettingen og opptre deretter, det er viktig for oss å poengtere, sier Thorsteinsen.

Til tross for lysregulering må ikke bilistene tro at det blir lite kø gjennom sentrum.

–Når fotgjengerne får grønt lys, kan dette føre til noe blokkering. Så får vi bare følge med om det blir mindre gangtrafikk enn før når lyset er i bruk, avslutter Thorsteinsen.