NRKs «Norge nå» i Troms

Fra uke 44 er NRK-sendingene «Norge nå» i Troms.

Populært fjell: «Norge nå» tar også turen innom Fjordgård der fjellet Segla er en populært turistmagnet.   Foto: Foto: Jill Heidi Uteng

JULEKVEITE Når «Norge nå» besøker Troms og senja skal det blant annet handle om jakten på julekveita. Kanskje ikke så store eksemplarer som dette, da...   Foto: Jonathan Jansson / Nordic Sea Angling / NTB scanpix

STOPPESTED GRATANGEN: NRK er innom fartøyvernsenteret i Gratangen i programserien «Norge nå».  Foto: Sverre Nordmo

nyheter

På mandag sender NRK fra fartøyvernsenteret i Gratangen, der temaet er lidenskap for gammel kystkultur, og vi får et møte med den gamle lokalbåten MS Grytøy.

Tirsdag går reisen til Vangsvik der NRK blir med på et kvinnetreff i Anna-stua. Bygda har et 60-talls bosatte flyktninger,, og et integreringsprosjekt i regi av sanitetsforeninga og ei flerkulturell gruppe inviterer til treff.

På onsdag handler det om jakt på julekveita. Fiskere, fiskekjøpere og forskere er med i dette programmet. – På Senja er høsten ei viktig tid for fiske etter kveiten, eller Gudefisken, som den også blir kalt. Og i disse dager handler det for mange om å skaffe seg kveite til jul,  sier reporter Arild D. Moe i NRK .

Torsdag er NRK i Hamn i Senja, et stadig mer populært reisemål for turistene. De siste årene har også besøket om vinteren tatt seg godt opp. Programmet er også innom Fjordgård der fjellet Segla er blitt en turistmagnet.

Normal sendetid for «Norge nå» er kl 20.25 på NRK1.  Men denne uke er det litt forskyvning noen dager på grunn av fotballsendinger.

Programleder for «Norge nå» denne uka er Noman Mubashir.