Satser på sei som nytt eksportgull

Mange forbinder fisken fra Senja og Nord-Norge med fullastede trailere som suser forbi. I Spania er det nærmest som gull på hjul å regne.
nyheter

Midt i Barcelona i Spania møter Folkebladet to nordmenn som brenner for den norske fisken. Fiskeriutsending i Sjømatrådet, Bjørn-Erik Stabell, er relativt ny i jobben i Spania med hovedkontor i Madrid, men han sier selv at han virkelig brenner for det norskeste av det norske her nede, nemlig fisken. Torsk, laks og nå også sei.

Og i et land som importerer norske fiskedelikatesser for rundt fire milliarder kroner har han nok å henge fingrene i. Dett samme kan man si om Kenneth Holst Moe, som er Nergårds salgsledd i Spania. Han har hovedkontor i San Sebastian, men bruker mye av sin tid ute i felten for å selge fisken.