Bygget sitt eget uteområde: – Kjempeflott

Brukerne av Kafe Pluss har bygget sin egen uteplass.

Klipper: Bjørn Ove Nilsen fikk den store ære å klippe snora da Kafe Pluss tok sitt nye uteområde i bruk.  Foto: Birger Caspersen

Bygg: Tilbygget er bygget av brukerne av Kafe Pluss.  Foto: Birger Caspersen

Kake: Diakon Kjellrun Skoglund åpner marsipankaka.  Foto: Birger Caspersen

Kos: Brukerne av Kafe Plus koste seg med kaffe og kaker.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

Bjørn Ove Nilsen hadde den store ære å få være snorklipperen da man offisielt tok den nye uteplassen til Kafe Pluss i kirkekjelleren i bruk på fredag formiddag.

– Fint

– Det er fint å få en uteplass. Man trenger en plass med tak over seg, så man slipper å stå ute i regnet. Jeg røyker ikke, men det blir nå til at jeg står ute av og til sammen med andre. Kafe Pluss er min stamplass og jeg hjelper til med å hente varer to ganger i uka, sier snorklipperen til Folkebladet.

– Det er kjempeflott å ha et sted å være sammen med hyggelige mennesker. Det sosiale betyr mye for meg. Kafeen er åpen tre ganger i uka, og da er jeg her. Jeg skulle gjerne sett at den var åpen flere dager, sier Nilsen

– Bygget selv

Det er diakon Kjellrun Skoglund som drifter kafeen.

– Vi har bygget et tilbygg med tak utenfor inngangen til Kafe Pluss, slik at snøen ikke kommer helt inn til døra og slik at de som føler trang til å stå ute litt av og til, har et sted å stå. Det er brukerne av Kafe Pluss som har bygget det selv, og de har gjort et godt arbeid. Tilbygget føyer seg godt til kirkebygget.

Skoglund er klar på at dette er noe som har vært savnet ved kafeen.

– Det er et etterlengta tiltak og det har vært en fantastisk jobbing av brukerne. Det meste har foregått på kveldstid. Det eneste vi ikke har gjort selv, er det elektriske. Der leide vi inn elektriker for å montere lys og varmelampe. Vi hadde satt av midler til bygget og med de gunstige prisene vi fikk hos leverandørene av materialene, gikk det fint. Det som tok tid, var å få de nødvendige tillatelsene. Først godkjenning av menighetsrådet, så bispedømmet og til sist kommunen. Men nå er alt på plass, sier en fornøyd Kjellrun Skoglund.

Åpningen av tilbygget ble behørig feira med kaker og kaffe inne på Kafe Pluss, noe brukerne satte stor pris på.