Nyhetsdøgnet 12. oktober

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

Troms

18.48

E6 Bergneset/Tømmerelv - Balsfjord: Personbil kjørt på elg på stedet. Fører, dame i 40 årene, sjekkes av helsepersonell. Viltnemnd varslet angående søk etter elgen. En del nedfall fra bil i vegbanen. VTS varslet om dette, melder Troms politidistrikt.

09.52

Tromsø: På Twitter skriver politiet at ingen personer kom til skade under et trafikkuhell på Lunheim i Tromsø fredag formiddag. Tre kjøretøy var involvert i krysset som binder Tromsøysundvegen med Planetvegen, melder politiet.

Nordland

22.07

Fauske: UP-patr. har stanset fører mistenkt for ruspåvirket kjøring, skriver politiet i Nordland på Twitter. Framstilt for blodprøve og fratatt førerkortet.

Norge

00.40

NTB melder at bevæpnet politi rykket torsdag ut etter melding om at en mann truet og viste fram en pistol i sentrum av Oslo. De har pågrepet en mann i 20-åra med softgun. Les mer her.

22.50

Det har gått 31 steinsprang på et døgn og dannet seg en stor sprekk i fjellet Veslemannen, opplyser NVE som opprettholder rødt farenivå. Dette melder NTB.

Verden

05.23

NTB skriver at minst ni personer ble alvorlig skadd da en turistbuss kolliderte med en lastebil sør i Tyskland torsdag. Les mer om dette her.

04.41

Børsene i USA avsluttet med markert fall igjen torsdag, skriver NTB. Bare timer etter åpnet noen av Asia-børsene også ned fredag, men ikke like betydelig. Les mer om saken her.

03.56

Sju personer har mistet livet som følge av den svært kraftige orkanen Michael, som traff Florida onsdag og fortsatte videre mot flere andre delstater. Dette melder NTB.

02.34

NTB skriver at Tyrkiske myndigheter har fortalt amerikanske tjenestemenn at de har video og lydopptak som beviser at Jamal Khashoggi ble drept, ifølge Washington Post. Les mer her.

22.28

NTB melder at børsene i USA avsluttet med markert fall også torsdag. For første gang i Donald Trumps presidentperiode har fallet vart i seks dager på rad. Les mer her.