Nyhetsdøgnet 11. oktober

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

Troms

20.10

Sandnessundbrua, Tromsø: Politiet og vegtrafikksentralen blir nedringt av bilister som står i kø for å komme seg over Sandnessundbrua. Det pågår arbeid på brua og ting tyder på at lysreguleringen ikke fungerer optimalt. Politiet er på tur til stedet for å dirigere trafikken.

18.25

Tromsdalen: Trafikkuhell ved småbåthavna. Ei ung jente er påkjørt i forbindelse kryssing av gangfelt. Lettere skadet og sjekkes av ambulansepersonell på stedet. Politiet undersøker forholdet, melder Troms politidistrikt.

Klokken 19.11 oppdaterte politiet med at fører av bil, mann i 70-årene, fikk sitt førerkort beslaglagt som følge av påkjørselen. Politiet har avhørt siktede og vitner på stedet og gjort åstedsundersøkelse. Sak opprettes.

Finnmark

02.29

Alta: En mann 32, pågrepet etter å ha brutt seg inn i en privat bolig, skriver politiet på Twitter. Han siktes også for vold samt bruk og besittelse av narkotika.

00.10

Alta: Mann 39, og kvinne 26, pågrepet og siktet for overtredelser av narkotikalovgivningen, bruk og besittelse, skriver politiet på Twitter. Mannen var i tillegg etterlyst for soning av dom.

00.06

Alta: Mann 48, pågrepet og siktet for bruk og besittelse av en mindre mengde narkotika, opplyser poltiet på Twitter.

00.05

Alta: Melding om en lysebrun hund som løper løs i området rundt Komsa borettslag, opplyser politiet. Har et grått/svart halsbånd der det står TRINE.

Nordland

04.41

Korgen: Brann i fritidsbolig / Hytte, skriver politiet på Twitter. Ingen skal være i bygget. Fritidsboligen er overtent. En person brakt til helsesjekk for eventuell røykskade.

02.41

Steigen, Engeløya: Bekreftet brann i Driftsbygning, skriver politiet på Twitter. Driftsbygningen er brent ned. 160 Storfe i bygningen da brannen brøt ut. Flere dyr reddet ut. Uvisst hvor mange dyr som gikk med i brannen. Les den oppdaterte saken her.

Norge

03.32

Audun Lysbakken (SV) krever at Norge stanser alt salg av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia som følge av saken med den forsvunne journalisten Jamal Khashoggi. Dette melder NTB.

22.47

En 15 år gammel gutt som var involvert i vannscooterulykken i Lyngdal i sommer, der en 17 år gammel gutt døde, får et forelegg på 10.000 kroner. Det skriver NTB.

Verden

05.22

Orkanen Michael har krevd minst ett liv og forårsaket store materielle skader på sin vei over det nordvestlige Florida. Det skriver NTB. Den er nå nedgradert til kategori 1. Les mer om dette her.

03.32

USA-børsene stengte onsdag med kraftig nedgang over hele linjen, hvor viktige indekser falt med over 3 prosent, melder NTB. Det fikk konsekvenser for børsene i Asia. Les mer om saken her.

01.03

Tsunamiadvarselen etter jordskjelvet som rammet Papua Ny-Guinea i Stillehavet torsdag morgen, er trukket. Dette skriver NTB.

01.03

NTB skriver at minst tre mennesker har omkommet etter at et jordskjelv rystet havbunnen rett utenfor de indonesiske øyene Java og Bali torsdag. Les mer her.