Nyhetsdøgnet 10. oktober

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

nyheter

Nord-Norge

22.26

Hammerfest: kvinne 26, siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand. Etterforsking iverksatt.

Både i Troms og Nordland, for politiets del, har det vært stille på sosiale media, når døgnet skal beskrives. Nordland politidistrikt melder også at det har vært en rolig natt.

Norge

02.53

Et utested ble evakuert og Frognerveien ble stengt for trikk og buss etter at en mann ble observert på et utested med noe som lignet et våpen. Dette melder NTB. Det viste seg å være en kopi. Les mer om saken her.

00.07

NTB skriver at både KrF og Venstre feiret økningen i tallet på kvoteflyktninger til 3.000 i statsbudsjettet for neste år, men de kan ha feiret for tidlig. Les mer om dette her.

22.57

NTB melder at vannmagasinene som skal sikre strømproduksjonen til vinteren, er i ferd med å fylles opp. Dermed er frykten for strømkrise etter rekordsommeren over. Les mer om dette her.

Verden

02.55

NTB melder at en ny mistenkt er pågrepet i Tyskland i forbindelse med drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, ifølge avisen 168 Chasa. Les mer om dette her

00.05

EUs miljøvernministere er blitt enige om skjerpet klimamål for biler. Det innebærer 35 prosent kutt i C02 fra nye personbiler og 30 prosent fra varebiler. Dette melder NTB.

23.38

Minst 140.000 mennesker har fått beskjed om å evakuere dagen før orkanen Michael er ventet å treffe land nordvest i Florida, skriver NTB. Men ikke alle vil følge ordren. Les mer om dette her.