Klar med nytt skutervedtak: – Enklere for alle parter

Kommende vinter vil de som får innvilget skuterdispensasjoner i Lenvik kunne ta inntil 16 turer til og fra hytta.

Skuterdispensasjon: Utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik kommune har økt antallet turer-returer for de som innvilges skuterdispensasjoner til 16. Foto: Linda Juanette Lande 

16 turer betyr at man kan ta én tur i uka fra og med januar og ut april.

Louis S. Edvardsen (H)
nyheter

– Det må presiseres at dette ikke gjelder for transport av folk, men for frakt av bagasje, utstyr og brensel til og fra hytta, sier Louis S. Edvardsen, leder av utvalg for miljø og forvaltning (UMF) i Lenvik kommune.

Som kjent skapte det sånn passelig furore da kommunen i fjor vinter skjerpet inn praksisen vedrørende dispensasjoner fra motorferdselsloven. Nærmere bestemt at man gikk vekk fra ordninga med ubegrensede antall turer ved skuterdispensasjoner til at man kun fikk inntil fem skuterturer til frakt av bagasje og utstyr til hytta. Senere ble antallet turer økt til ti.