Hvem er Geir Bekkelund?

Den falske mannen

Hva får en person til å lage en falsk facebook-profil, et komplett digitalt liv med familie, ferieturer, bursdagsfeiringer og pubkvelder som er bare oppspinn? Og hvorfor blir ikke dette avslørt i et lite lokalmiljø, der «alle» vet hvem som er fra bygda og hvem de gikk på skole i lag med?

Nysgjerrig: Bente Bråthen delte mange venner med Geir Bekkelund, men ble nysgjerrig da ingen visste hvem han var.   Foto: Privat

Hvilket motiv noen kan ha for å lage en falsk profil på nettet, vet jeg ikke...

Bente Bråthen
nyheter

Dette er historien om en som kaller seg Geir. Det var min venninne som en dag spurte meg hvem han var. Tja, det visste jeg egentlig ikke, men jeg hadde fått en venneforespørsel på sommeren, og så at han var venn med flere av mine kolleger på Senja videregående skole. Ja, ja, sikkert en nytilsatt, tenkte jeg og trykket godkjenn, selv om jeg ikke helt visste hvem han var. Man kan ikke avvise kommende kolleger, tenkte jeg. Jeg ser vel hvem han er til høsten når vi starter opp skoleåret. Så glemte jeg i grunnen hele greia, helt til min venninne altså spurte hvem han var. Hun hadde nemlig også fått venneforespørsel fra ham. En flott mann, det kunne vi se på profilbildet. Hvem ville vel ikke være venner med en sånn «hunk»? Min venninne var nok litt mer kildekritisk enn meg, for hun ville nå gjerne vite helt sikkert hvem han var først.

«Han oppgir at han er fra Skøelv, og at han jobber på samme sted som meg, sa jeg, men jeg har nå glemt å sjekke om han faktisk gjøre det. Det kan jo være at han jobber på avdelinga på Gibostad, eller på yrkesfag, og da har jo ikke jeg helt oversikt over alle», fortsatte jeg til mitt forsvar.