Kjendiser på besøk for å sette fokus

Tore Petterson kommer til Dyrøy i anledning verdensdagen for psykisk helse.

Kommer til dyrøy: Tore Petterson (til venstre) kommer til Dyrøy i anledning verdensdagen for psykisk helse. Han er kjent fra «Skal vi danse», «Sofa» og «Kjendisfarmen». Til høyre: Adam Schjølberg.  

Fakta om Verdensdagen for psykisk helse:
  • Verdensdagen er landets største dugnad for psykisk helse.
  • Formålet er å øke kunnskapen om og skape åpenhet om til psykisk helse.
  • Verdensdagen er en grasrotkampanje der tusenvis av lokale arrangører og ildsjeler hver høst setter psykisk helse på dagsorden i sitt lokalsamfunn.
nyheter

Årets tema for aksjonen er «raus». Petterson er kjent fra flere TV-programmer og radio. Blant annet fra «Skal vi danse», «Sofa» og «Kjendisfarmen». Arrangementet er i Nordavindhagen på kvelden 2. oktober.

Dyktig og byr på seg selv

– Han er en dyktig kar og vi har troa på kjendiseffekten ved å få han hit. Han er en direkte type som snakker på en fin måte om et viktig tema. Og han er raus og byr på seg selv. Vi håper at mange dukker opp denne kvelden på Nordavindhagen, sier Ellen Mikalsen Hals i Dyrøy kommune.

– Denne dagen har jo vært markert i mange år, men det er første gang vi har et slikt arrangement i Dyrøy. Alle er oppfordret til å markere dagen. I Dyrøy er det tverrfaglig forum som har tatt initiativet i tillegg til at vi har fått med Sanitetsforeninga. De stiller med bevertning, sier Mikalsen Hals.

Kan bidra til større åpenhet

– Vi tenker at dette er en fin måte å sette fokus. Det er dessverre store mørketall i forhold til folk som sliter med psykisk helse. Fortsatt er det for mange vanskelig å snakke om det. Vi tror slike arrangement kan bidra til større åpenhet og kanskje større forståelse. Det er nå slik at vi alle sammen har vanskelige perioder. Sånn er livet, sier Hals.

Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske.