Opplagsveksten fortsetter for Folkebladet

Etter flere år med nedgang i opplaget, startet pilene å peke opp igjen i fjor. Og økninga har fortsatt i 2018.

ØKER I OPPLAG Folkebladet får stadig flere abonnenter og øker opplaget. Her studerer sjefredaktør og adm. dir. Steinulf Henriksen (t.v.) og nyhetsredaktør Stian Jakobsen skjermene som viser nettsiden og diverse statistikker i sanntid. 

nyheter

Tirsdag ble de offisielle lesertallene for norske aviser og blader offentliggjort av Mediebedriftenes Landsforening.

For Folkebladets del peker pilene altså igjen oppover. Ei økning i antall abonnenter på 4,4 prosent sammenlignet med for et år siden er et tall som gleder sjefredaktør og administrerende direktør Steinulf Henriksen.

Over 5.000 abonnenter

Det betyr at Folkebladet i uke 38, altså forrige uke, hadde 5.109 abonnenter, mot 4.892 samme uke i 2017. Det totale opplaget nå er på 5.580.

Og mange velger å ha avisa som digitalt abonnement. Andelen av abonnenter som får avisa levert kun digitalt er nå oppe i 35,9 prosent, mot 25,8 prosent i fjor.

– Leserne er villige til å betale for et seriøst digitalt produkt, som er troverdig, faktabasert og nyhetsorientert, og som speiler regionen og lokalsamfunnet de bor i, sier Henriksen.

– Lengst i verden

Når det telles hvor mange som leser avisa, viser lesertallene at papiravisa har 12.100 lesere, mens 2.900 leser Folkebladets nyheter på en PC eller Mac. Også mange får nyhetene servert via mobilen, 5.700 leser Folkebladets mobilutgave daglig.

Henriksen mener at Norge har kommet lengst i verden i å løse den «digitale gåten», nemlig å få leserne til å betale for digitale abonnement og plussartikler.

– Årsaken er gode teknologiske løsninger kombinert med at det jobbes profesjonelt og godt i norske mediehus, i tillegg til at leserne er villige til å betale for et seriøst digitalt produkt. Dette samfunnsoppdraget kan aldri erstattes av sosiale medier, sier sjefredaktøren.

Han slår fast at betalingsviljen øker i takt med at tilbudet blir bedre.

Unge abonnenter

– Folkebladet kan i dag tilby både direktesendinger fra lokale fotballkamper og andre begivenheter, du kan lese papiravisa til både Folkebladet og VG elektronisk hvis du er Folkebladet-abonnent, i tillegg til alt det andre digitale innholdet vi byr på. Ekstra artig er det at unge lesere også er villig til å betale for godt journalistisk innhold, og det gjør at vi også rekrutterer nye lesere i den oppvoksende generasjon. De unge er jo vant med å betale på nett, enten det handler om musikk, film eller spill, sier Henriksen.

- Mange, særlig de eldre, leser papiravisa. Hvor lenge vil den komme i posten daglig?

- Papiravisa vil vare i mange år framover. Om den vil komme ut daglig, er et annet spørsmål. Og den største trusselen nå er at Posten og samferdselsministeren vil redusere postutdelinga fra fem til 2,5 dager ukentlig fra 2020. Å distribuere papiravisene selv vil bli svært kostbart for mediehusene, sier Henriksen.