En sprek 20-åring

Ordfører Marit Alvig Espenes er stolt over 20-åringen «Dyrøyseminaret» som er i stadig utvikling. – Seminaret eldes med stil, sier ordføreren.

DYRØYSEMINARET: Fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (t.h) gleder seg til et spennende program under Dyrøyseminaret kommende uke. Her sammen med Dyrøy-ordfører Marit Alvig Espenes.  Foto: Ragnvald Storvoll

TIL STEDE: Fylkesrådsleder Willy Ørnebakk til stede på Dyrøyseminaret sammen med resten av fylkesrådet.   Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

Marit Alvig Espenes har fulgt utviklingen av Dyrøyseminaret fra oppstart i 1998. De første seminarene var gjennomførte i Dyrøyhallen. Nordavindshagen ble åpnet i 2006 og Dyrøyseminarene har de senere årene vært arrangert her, skriver arrangørene i en pressemelding.

– Seminaret har imidlertid hatt samme viktige fokus hele tida. Det er et mål å utvikle attraktive og vekstkraftige lokalsamfunn. Dyrøyseminaret vil bidra til å styrke egen og andres kommuners evne til utvikling og omstilling, og være aktuell i den nasjonale samfunnsdebatten, sier Espenes, ifølge pressemeldingen.

I år er temaet Drivkraft i nord, der ungdomssporet, mandag 17. og tirsdag 18. er kalt Ung drivkraft. Næringsdriv er overskriften på to forskjellig spor på seminarene onsdag 19. september. I år reiser Dyrøyseminaret spørsmålsstilling om hvordan vi tar ut vekstpotensialet i landsdelen, går det fram av pressemeldingen. Hva skjer med fylket, regionreformen og sammenslåingsprosesser som er på gang? Fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen, er ifølge pressemeldingen klar for flere oppdrag i Dyrøy i neste uke.

– Jeg gleder meg til et spennende program i en region som virkelig får til å løfte blikket og se fremover. Og som har skjønt at de unge er dem vi må satse på!

Ett seminar - fem arrangement

Dyrøyseminaret 2018 består i utgangspunktet av fem selvstendige arrangement, som er smeltet sammen.

- Dyrøyseminaret starter på Finnsnes, så drar det til Senja og ender selvsagt her i Dyrøy, sier prosjektleder Kjell Sverre Myrvoll. Dette gjør at Dyrøyseminaret er et arrangement som bruker hele Midt-Troms og som favner hele fylket.

Arrangørene skriver i pressemeldingen at det på ungdomssporet er god påmelding fra unge utenfor Midt-Troms.– Men vi ønsker flere fra Midt-Troms. Det er enda ikke for seint. Ellers er påmeldingen god. På hoveddagen er det mer enn 100 påmeldte pluss ungdommen som kommer inn fra ungdomssporet. Det er satt ei grense på 90 på gourmetaften, og der er det 10 plasser igjen. Og onsdag er det over 100 til sammen på de to næringssporene.

– Mobilisering av lokalt næringsliv er viktig når vi arrangerer Dyrøyseminaret, sier prosjektleder Myrvoll.

Det skal merkes i lokalt næringsliv at det kommer mange til Dyrøy, derfor er det en strategi for oss at vi bruker lokale leverandører av transport, overnattingskapasiteter og mat, der dette er mulig.

Fylkesrådet prioriterer Dyrøyseminaret

Ifølge pressemeldingen er fylkesrådsleder Willy Ørnebakk til stede på Dyrøyseminaret sammen med resten av fylkesrådet. Ørnebakk innleder på hoveddagen tirsdag, og det samme på Fagsamlingen for villaksenæring og oppdrettsnæringen onsdag.

Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, deltar på ungdomsdelen av seminaret på Senja, og vil også være med på hoveddagen.

Fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen, deltar på tirsdag og onsdag, både i debatten om fremtidens region og er sentral på seminaret på onsdag der omstillingsprogrammet VoX i Dyrøy sparkes i gang.

Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B Prestbakmo, deltar i debatten om fremtidens grep for Nord-Norge.

– Fylkesrådet prioriterer å delta på Dyrøyseminaret for seminaret har utviklet seg til å være en av de mest dagsaktuelle og spennende debattarenaer vi har i fylket, sier fylkesrådsleder Willy Ørnebakk ifølge pressemeldingen.