Nyhetsdøgnet fredag 14. september

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
nyheter

Nord-Norge

Bardufoss kl.16.39: En politipatrulje påtraff en mannlig bilfører i 20-årene uten gyldig førerkort. Vedkommende anmeldes for dette, samt bruk av narkotika. Det opplyser operasjonslederen ved Troms politidistrikt på Twitter.

Narvik, 08.56: Melding om røykutvikling i et boligkompleks i Narvik.Beboer på stedet er sjekket ut, ingen personer skadet. Matos er årsaken til brannalarmen.

Tromsø, 08.29: Arbeidsulykke på kaia på Prostneset. Ei kvinne i 20-årene er kommet til skade da hun ble truffet av en lastebilkran. Uvisst skadeomfang. "Hun blir tatt til legevakta for sjekk. Politiet er på stedet og har startet undersøkelser", melder Troms politidistrikt. Klokken 09.49 oppdaterer politiet med at helsepersonell har informert om at kvinnen er lettere skadd. Politiet opplyser også om at ulykka skjedde i forbindelse med legging av landgang.

Bodø, 03.08: Bil stanset av en patrulje i Bodø, og bak rattet fant de en 15 år gammel gutt. Han hadde også med seg en like gammel passasjer. "Etterforskning viser at det er en bil som har vært ute og kjørt i natt, med like ung sjåfør. Sak opprettes også her", melder politiet i Nordland i en oppdatert melding.

Karlstad, 01.50: Politiet har hatt fartskontroll i 60-sonen på Karlstad. Høyeste hastighet stod en bobil for, med 90 kilometer i timen. Fører erkjente straffeskyld og samtykket til førerkortbeslag. Én bil stakk av fra kontrollen. "Bilen er sporet opp. Ingen har erkjent straffeskyld for dette. Anmeldelse opprettet", opplyser Troms politidistrikt.

Narvik, 00.21: Melding om automatisk brannalarm fra en privat adresse. "Nødetatene på stedet. Noe røyk på adressen på grunn av tørrkoking. Patrulje oppretter sak", melder politiet i Nordland.

Borkenes, 00.19: En kvinnelig bilfører i 20-årene fikk førerkortet beslaglagt da hun ble målt i en trafikkontroll til 96 kilometer i timen i en 50-sone.

Tromsø, 00.17: Trafikkulykke mellom to personbiler ved flyplass-kulverten. Ingen personskader og små materielle skader. Politiet pågrep den ene føreren og siktet han for promillekjøring da han fremstod som åpenbart beruset. Førerkort beslaglagt og prøver sikres.

Norge

Lillehammer, 10.13: En familie fikk beskjed om at deres familiemedlem var gått bort på sykehuset. Men det viste seg at mannen satt og drakk kaffe. Det skriver TV2 om sykehustabben tidligere denne uka. Les mer her.

09.06: 17-åringen på Varhaug kom hjem drapsnatten med blod på klærne. Dette var grunnen til at faren neste dag sendte sønnen i politiavhøret der han ble siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13), skriver NRK. Les mer her.

Rauma, 06.21: Regionsjef i NVE region Vest, Brigt Samdal, opplyser til VG at det fortsatt er store bevegelser i Veslemannen.

– Men det er litt mindre enn det vi hadde i går. Nå varierer det 20-30 centimeter på døgnverdi i øvre deler av området og 1,5 centimenter i nedre del. Farenivået er tydelig rødt og blir opprettholdt videre, sier han til VG.

05.30: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) er misfornøyd med at Russland ikke har varslet Norge formelt om den rekordstore militærøvelsen «Vostok-2018 med 300.000 soldater øst i Russland, skriver VG. Les mer her.

Røyse, 04.20: En patrulje fra politiet i Sør-Øst har stanset en promillekjører. Vedkommende blåste til over 2 i promille. Den siktede føreren, som er i 50-årene, blir tatt med inn for nøyaktig blåsetest på Ringerike politistasjon.

Kragerø, 04.00: En person er pågrepet inne på avfallsanlegget i Sannidal. Vedkommende hadde en sekk som var full av ting han hadde stjålet. Mannen, som er i 40-årene, erkjente forholdet i avhør på stedet.

Larvik, 03.20: En kvinne ringte politiets nødtelefon 112 og meldte at en fremmed var på vei inn i huset hennes. Politiet kom til stedet og fikk has på en kjenning i 30-årene fra Sandefjord. "Ingen skade skjedd, hadde gått feil - kjørt hjem til seg selv", melder politiet i Sør-Øst.

Tønsberg, 02.10: Vekter meldte om at "Karate Kid" oppholdt seg på venterommet på sykehuset i Tønsberg. Vedkommende gjorde karatebevegelser da vekter snakket til han. "Politiet kom til stedet, og innbrakte Sandefjord-karen i 30-årene til arresten", skriver politiet om hendelsen.

Lillestrøm, 01.30: En veiarbeider er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader etter å ha blitt påkjørt i Lillestrøm torsdag kveld. Den skadde blødde kraftig fra hodet. Det melder NTB.

Verden

Sverige, 10.19: Ifølge valgmyndigheten i Sverige blir det endelige valgresultatet utsatt til søndag. Dette skyldes at stemmetellingen har tatt lengre tid enn forventet, fordi valgdeltagelsen har vært høyere enn normalt og at flere valgte å forhåndsstemme, skriver Aftonbladet.

USA, 05.21: Orkanen Florence er igjen nedgradert og ligger på kategori 1-nivå kun få timer før den for fullt når land sørøst i USA, melder NTB. Les mer her.

USA, 05.16: Rundt 70 gasseksplosjoner førte til at minst 39 bolighus sto i brann nord for Boston i USA torsdag. En person er omkommet og ti er skadd. Les mer her.

Nord-Korea, 05.13: Nord-Korea avviser på det sterkeste USAs anklager om at en nordkoreaner som arbeidet for myndighetene, sto bak noen av verdens største hackingangrep. Nord-Koreas utenriksdepartement sier i en pressemelding fredag at personen USA viser til ikke eksisterer, og kaller det hele en svertekampanje, melder NTB-AP.