Tromsværinger tror på høyere boligpriser

Er villige til å bruke forbrukslån.

Tror på boligmarkedet: Ifølge Gjensidiges spørreundersøkelse tror mange fortsatt på boligmarkedet.  Foto: Stian Jakobsen

nyheter

Ipsos har utført en samfunnsundersøkelse på vegne av forsikringsselskapet Gjensidige. Der kommer det, ifølge en pressemelding fra Gjensidige, fram at troen på boligmarkedet er sterk i hele landet. Ifølge undersøkelsen mener 47 prosent av de spurte i Troms at boligkjøp vil være en god investering i dagens marked.

– Dette er et spennende resultat, og litt overraskende i lys av at boligmarkedet har vært litt tregt en stund, sier Andreas L. Ulvær, som er daglig leder hos eiendomsmegleren Gjensidige Bolighandel, i pressemeldingen.

Av undersøkelsen kommer det fram at syv prosent av nordmenn vil kjøpe bolig i løpet av to år.

Det kom også fram av undersøkelsen at mange er villige til å benytte seg av forbrukslån eller kredittkort for å finansiere egenkapitalen på 15 prosent

Blant de under 30 år oppgir ni prosent at de vil bruke slik gjeld for å oppfylle egenkapitalkravet.

– Førstegangskjøperne har ikke noen bolig de kan selge, og mange har ikke nok sparepenger til å dekke egenkapitalkravet. De som ikke kan låne penger av foreldre kan da oppleve at forbrukslån er den eneste billetten inn i boligmarkedet, sier Ulvær i pressemelding.

Selv om bankene ikke har lov til å akseptere forbrukslån som egenkapital er det, ifølge Ulvær, vanskelig å kontrollere.