Nyhetsdøgnet torsdag 13. september

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
nyheter

Nord-Norge

Gisundet, 18.05: Alle nødetater rykket ut til området ved Gisundbrua etter melding om at en person hadde falt over bord fra båt. Personen er berget i land, og framstår fysisk uskadd. Vedkommende er fraktet til legevakta for sjekk, melder politiet.

Flesnes-Revsnes, 06.55: Fergesambandet Flesnes-Revsnes i Kvæfjord er innstilt på grunn av tekniske problemer, melder Statens vegvesen.

Tromsø, 06.17: Tyrkias comeback som populær feriedestinasjon får betydning for Tromsø også. TUI setter fra sommeren 2019 opp et charterfly i uka direkte til Antalya fra Tromsø, skriver Nordlys. Les mer her (+)

Alta, 05.54: Politiet rykker ut etter flere meldinger om støy og plagsom atferd i området Elvebakken. Der traff patruljen på en mann i 30-årene, som nå er innsatt i arrest.

Vadsø, 05.22: Nødetatetene rykker ut på melding om brann i et anneks.

Tromsø, 00.25: Promillekontroll i sentrum der 13 ble kontrollert. Én person fikk utslag på alkometeret, og anmeldes for kjøring i beruset tilstand. "Førerkortet blir beslagslagt", melder Troms politidistrikt.

Norge

06.29: Hadde det vært valg i dag, ville Høyre gjort sitt beste kommunevalg på 40 år, viser VGs ferske måling. Les mer her.

Rauma, 06.24: Geolog Lene Kristensen i NVE sier til VG klokken 06.15 at det også i natt har vært økning i bevegelsene ved fjellpartiet Veslemannen i Rauma.

– Bevegelsene i øvre del er på mellom 15 til 65 centimeter per døgn. Det er også betydelig økning i bevegelsene i nedre del, som er målt til rundt 2 centimeter per døgn. Vi opprettholder rødt farenivå, men følger utviklingen og vurderer situasjonen fortløpende, sier hun til VG.

Oslo, 04.47: Slåsskamp mellom flere personer i Brugata. Da patruljene ankom, syklet én person vekk fra stedet. "Etter en småhektisk forfølgelse ble mannen pågrepet. Han ble kjørt til arrest for tyveri av sykkel og forulemping av polititjenestemann", melder politiet i Oslo.

Steinkjer, 03.33: Nødetatene har rykket ut til melding om ammoniakklekkasje ved gårdsområdet Vist. Brannvesenet fikk stansen lekkasjen. Klokken 04.14 konstateres det at én person, som ble skadd under hendelsen, ikke er alvorlig skadet. "Det forventes at området vil være fritt for ammoniakk i løpet av relativt kort tid. Da vil poliiet starte undersøkelser for å finne årsaken til lekkasjen", melder politiet i Trøndelag.

Skien, 03.00: To personer ble pågrepet inne på Havnevegen, mistenkt for tyverier. Begge to i 40-årene, én fra Porsgrunn og én utenlandsk statsborger.

Arendal, 01.51: Brann i første etasje i et bygg i sentrum. Klokken 02.30 melder politiet i Agder at brannen er under kontroll. Seks personer ble evakuert som en følge av brannen, to av disse ble kjørt ti llegevakt for kontroll.

Lillestrøm, 00.40: "En mann skulle ta toget hjem, sovnet heller med hånden rundt sitt lem. I arresten han endte, han bør lære seg å vente. Så han slipper problemer med å ta den frem", skriver politiet i Øst i diktform.

Verden

Danmark, 06.10: Ifølge Extra Bladet etterlyser politiet i Nordjylland to navngitte menn etter et knivdrap på en 35-årig mann i Haverslev onsdag kveld. De fikk melding om en slosskamp på en adresse i byen, og da de kom til stedet, fant de en mann knivstukket. Han ble erklært død kort tid etter. Politiet har jaktet på de antatte gjerningsmennene hele natt til torsdag, og har patruljert i hele landsdelen. Begge mennene er mistenkt i saken, men politiet vil ikke uttale seg om eventuelle motiver. En mann i Aalborg er pågrepet og siktet.

USA, 06.06: En mann skjøt og drepte fem personer, inkludert sin egen kone, i Bakersfield i California onsdag. Like etter skjøt han seg selv. Les mer her.

USA, 05.51: Orkanen Florence, som nærmer seg USAs østkyst, er nedgradert til en kategori 3-orkan, men er fortsatt anslått som ekstremt farlig og livstruende. Les mer her.