Eksrådmann etter henleggelse av anmeldelsen på helsekjøpssaka i Lenvik:

– Jeg har vært utsatt for et karakterdrap

50 sider med dokumenter har snudd hele saken på hodet. Nå mener tidligere rådmann Margrethe Hagerupsen hun er utsatt for karakterdrap.

DOKUMENTER: Flere dokumenter som manglet da KomRev Nord avla sin knusende rapport har blitt sendt til politiet under etterforskningen av eks-rådmannens håndtering av helsekjøpssaka i Lenvik. Den tidligere rådmannen Margrethe Hagerupsen føler hun på ingen måte er renvasket i saken til tross for henleggelse.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Plutselig dukket det opp 50 sider med dokumenter KomRev Nord ikke kjente til da de utarbeidet rapporten om Lenvik kommune og anskaffelse av helse- og omsorgstjenester.


Henlegger kommunens anmeldelse i helsekjøpsaken

Statsadvokaten har henlagt Lenvik kommunes anmeldelse av den såkalte helsekjøpsaken.

Derav dokumentasjon som inneholder den faglige utredningen rundt om det er et behov for helse- og omsorgstjenester for brukeren i saka og det andre en dokumentasjon på vedtaket på bruker. Når politiet valgte å henlegge saken, sier Hagerupsen dokumentene har vært bidragsyter til dette.

– Ikke straffbare

– Papirene og dokumentasjonen som ble ettersendt politiet mener jeg med sikkerhet har vært med og bidratt til henleggelse av saka. Noen av funnene i rapporten som avdekker brudd på innkjøpsreglene og avledet inhabilitet, står jeg absolutt ansvarlig for med bakgrunn i at jeg var rådmann i Lenvik kommune. Disse bruddene er ikke straffbare, sier Hagerupsen til Folkebladet.