Du grønne glitrende tre goddag

Lysbuska i lekeparken på Finnsnes skinner i all sin prakt på lyse dagen. Det er ikke etter planen.

Skinner Ei kranglete fotocelle er sannsynligvis årsaken til at lysbuska i parken på Finnsnes står og skinner midt på lyse dagen.  Foto: Maria Holm Simonsen

Fikset Jack Trulssen i Lionc Club Finnsnes sier han skal kontakte Lenvik kommune og be de om å fikse problemet.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

Buska, prydet med en masse smålys, ble ordnet til av Lions Club Finnsnes i fjor. Gjennom hele mørketida lyste den pent opp tilværelsen til finnsnesfolket. Nå er lysbuska igjen i drift, selv på dagtid når det er lyst. Jack Trulssen i Lions Club Finnsnes opplyser til Folkebladet at det ikke er helt etter planen.

– Vi har satt på lysene for at det skal lyse når det er mørkt. Meninga er at lysene skal slukkes når det er lyst, så det er nok fotocellene som ikke fungerer, forklarer Trulssen.

Han sier at han skal ta kontakt med Lenvik kommune og høre om de kan få fikset fotocelle-problemet.

Skal samle inn penger

Trulssen opplyser for øvrig at de i Lions Club Finnsnes snart vil sparke igang en innsamlingsaksjon for å skaffe penger til en ytterligere utvidelse av lyssettinga i parken. Planen er å lyssette flere busker, samt forbedre lysparken for øvrig. For å kunne lyssette flere busker er imidlertid foreninga avhengige av å få lagt ut mer strøm, noe som vil koste litt penger.

– Vi har fått rundt 30.000 kroner fra Sparebank 1 Nord-Norge, og så spytter Lions inn 15.000 kroner. I tillegg skal vi i komiteen samle inn rundt 15.000 kroner, opplyser han.

Flere lysbusker

Foreninga har i første omgang sett seg ut ei buske lenger ned imot lekeparken. Denne er Trulssen nokså sikker på at de klarer å få lyssatt i år. På sikt er også planen at lyssatte busker skal pryde hele parken.

– Men det klart det koster mye å holde på med dette, og så er det også noe som kun er basert på frivillighet. Derfor får vi ikke alt på plass på ett år. I stedet må vi bygge videre stort sett hele tida på det vi har i en kontinuerlig prosess, sier Trulssen.