Nyhetsdøgnet mandag 10. september

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Troms

14.29

Skaland: En person er bekreftet omkommet i en arbeidsulykke ombord i en båt. Dette bekrefter politioverbetjent Steingrim Ovesen ved Finnsnes lennsmanskontor. Båten skal ha kommet i land ved Skaland Graphite på Senja.

– Politiet er nå på stedet og gjør undersøkelser, forteller Ovesen til Folkebladet.

Nord-Norge

Kåfjord, 11.08: En 14-15 fots aluminiumsbåt er på rek omlag 200 meter ut fra Nordneset, melder politiet.

Sennalandet, 09.06: En trailer har veltet på E6 på Sennalandet. En time senere melder politiet i Finnmark at fører er tatt med til behandling etter at han fikk kuttskader. Vedkommende beskrives likevel kun som lettere skadet. Traileren stenger veien, og politiet opplyser at det vil ta litt tif for å få denne fjernet.

Målsnes, 08.02: Brann i låve, melder Troms politidistrikt på Twitter. Ingen dyr involvert, og nødetatene er på tur mot stedet. "Brannvesenet har kontroll på stedet. Ingen åpne flammer", oppdaterer politiet klokken 08.26.

Ibestad, 06.12: Beboere på Ibestad må vente enda en stund på å få ny vei. Årsaken er fare for steinras på et stort område på 10.000 kubikkmeter. Det har vært bevegelse i massene, bekrefter Statens vegvesen. Det skriver NRK Troms.

Alta 05.59: – Politiet ønsker å rette en stor takk til Finnmarks frivillige i Norske Redningshunder (NRH), Røde Kors og Sivilforsvaret, skrev politiet på Twitter søndag kveld.

Årsaken er at de hadde tre redningsaksjoner gående samtidig. Blant annet en savnet kvinne ved Leirbotnvann. I tillegg var det samtidig redningsaksjoner i Hillagurra og Jarfjord

Bodø, 04.20: En mann er pågrepet etter at han utviste en skremmende atferd overfor en ansatt på en bensinstasjon.

Bodø, 01.54: En beruset mann er innbrakt til arresten etter å ha brutt politiets pålegg om å holde seg borte fra en privatadresse. Vedkommende anmeldes, opplyser politiet i Nordland.

Norge

Bærum, 10.08: To unge gutter har blitt fraktet til sykehus med alvorlige skader etter en ulykke mellom en moped og et vogntog i Bærum, skriver TV2. Les mer her.

06.12: Nå skal det opprettes en ny karttjeneste for gammel ammunisjon, skriver Nordlys. I den anledning vil forskere ha folkets hjelp til å registrere hvor det ligger gamle eksplosiver og ammunisjon skjult.

– Vi kan ikke sitte stille og vente til publikum bokstavelig talt snubler over ammunisjonen, sier forskningsleder Øyvind Voie På Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Les mer her.

06.06: SP-nestleder Ola Borten Moe vil ha økt fangst av hval og sel, ifølge VG. Den nye fiskeriministeren støtter forslaget, mens NOAH lover å kjempe imot forslaget.

Lærdal, 05.30: Mens tørkerammede gårdbrukere over store deler av landet mottar over en halv milliard kroner i krisehjelp, opplever Ivar Raa (53) og de andre bøndene i Lærdal avlinger de aldri har sett maken til. Det skriver TV2.

– Avlingsmessig er dette den beste sesongen jeg har hatt, sier gulrotbonde Ivar Raa

Vinje, 04.35: Trafikkulykke på fylkevei 854 i nærheten av Åbrekk. Én bil unvolvert. Tre personer i bilen med ukjent skadeomfang, men alle anses som skadet. Det melder politiet i Sør-Øst.

Stavanger, 04.34: En ung gutt på 14 år mistenkes for bruk av narkotika. Gutten oppholdt seg sammen med ei 13 år gammel jente på Tasta. Begge er kjørt hjem til foreldrene. Gutten er anmeldt, melder politiet i Sør-Vest.

Stavanger, 00.04: Syd-europeer stanset av tollvesenet på flyplassen, mistenkt for overtredelse av toll- og legemiddelloven. I besittelse av en del tabletter. Mannen var villig til å vedta et forelegg.

Verden

Sverige, 06.30: Valgthriller i Sverige, skriver VG om valget i nabolandet. Mange medier melder om et "close race", og at det ennå på ingen måte er avgjort ennå hvem som skal styre landet. Ingen av de tradisjonelle blokkene har nemlig fått flertall og over 50 prosent av stemmene i Riksdagen. "Dermed kan det ligge an til en stillingskrig og hestehandel om hvem som skal få makten i Sverige", skriver VG. Les mer her.

Aftenposten melder at det er svensker bosatt i utlandet som kan komme til å avgjøre valget. Les mer her.

Australia, 06.29: En 20 år gammel mann er mistenkt for drap etter at tvillingsøstre på to år, søsteren på tre år og deres besteforeldre ble funnet døde i et bolighus i Perth i Australia i helgen. Det skriver VG.