Se fram til noen fine høstdager

Det gode høstværet fortsetter. Helga kan bli virkelig fin med mye sol og temperaturer opp mot 15-17 grader, lover meteorologen.

FINT HØSTVÆR: Praktfullt vær på Finnsnes torsdag formiddag, som dette bildet viser. Og meteorologen sier at det gode været vil fortsette i helga.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

– Ja, vi har en fin helg i vente. Det kan bli litt kjølig på natta, og mulighet for lokal tåke. Men det ser ut for vi vil unngå tåke på dagtid, og at det blir delvis skyet og mye sol alle dagene, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

Sol, sol, sol

For hør bare det værvarselet som Eikill kommer med for de nærmeste dagene:

Fredag: – Om natta lokal tåke, som ser ut til å gi seg ut på morgenen fredag. Deretter mye fint vær; delvis skyet og lange perioder med sol. Bris fra skiftende retning på indre strøk, nordøst på kysten.

Lørdag: – Det ser veldig bra ut, med skiftende bris. På kysten kan vinden komme opp i nordøstlig frisk bris. Noen skyer av og til, men mye pent vær.

Søndag: Pent vær på søndag også. Det ser ut til å bli skiftende bris og bris fra nordøstlig kant på kysten, men alt alt stort sett lite vind hele dagen.

– Vi får noen pene høstdager, sier Rannveig Eikill.

– Når det gjelder temperaturene, så ser de ut til å komme opp i 12-14 grader på ytre strøk. Varmest blir det på indre strøk der temperaturen kan komme opp i 15-17 grader alle dager, sier Eikill.

Regn fra mandag kveld

– Hvordan ser det ut etter helga?

– Her er prognosene litt mer usikre, men det ventes relativt fint vær også på mandag med stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Utover mandag skyer det litt mer til, og fra kvelden trekker regn inn fra sør, sier Rannveig Eikill.

Så da er oppfordringen klar: Det er bare å komme seg ut og nyte det fine høstværet i helga.