Nærings- og fiskeridepartementet holdt før sommeren en auksjon av nye laksetillatelser. 97 prosent av alle tillatelsene ble solgt. Tillatelsene som var igjen etter auksjonen, legges nå ut for salg.

Det gjenstår 414 tonn maksimalt tillatt biomasse (MTB) fordelt på flere produksjonsområder I produksjonsområde 10, som er Andøy til Senja, gjenstår det 40 tonn. Det er satt en minstepris på 120.000 kr per tonn MTB.

- Oppdrettsnæringen gir arbeidsplasser og aktivitet i hele landet. Regjeringen ønsker at denne viktige næringen kan vokse videre. Jeg oppfordrer derfor flest mulig til å delta når vi nå gjennomfører siste del av lakseauksjonen, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik ifølge en pressemelding.

I auksjonen før sommeren kjøpte oppdretterne nye tillatelser for i alt 2,9 milliarder kroner. Dette tilsvarer en vekst i laksenæringen på om lag to prosent.

Auksjonen som nå skal gjennomføres, vil foregå som en lukket budrunde. Det er Fiskeridirektoratet som er ansvarlig for gjennomføring av auksjonen. Fristen for å gi bud er satt til 17. september.