Veggene er nymalt og en duft av nystekte vafler henger i hotellokalet denne torsdagsmorgenen. En nybakt kake står klar på bardisken til kaffegjestene. Og bak kassa står Pernille Heide med et stort smil og tar imot de faste morgenfuglene som tar formiddagskaffen sin på hotellet.

– Mitt første mål nå er å få til ordentlig kafedrift, sier Heide til Folkebladet når hun får en pause.

Hun sier de vil pusse opp litt etter litt.

– Nå holder vi på å male veggene i baren i en mørk farge for å få et mer moderne preg, og snart vil vi rive en vegg midt i lokalet for å få et større rom og mer helhet over kafeen og restauranten, forteller hun.

Flyttet hjem til nord

Heide er vokst opp i Brøstadbotn og etter noen år i Stavanger som matros flyttet hun i juni tilbake til nord igjen. Hun har bosatt seg i Sørreisa hvor hennes samboer er vokst opp. En dag møtte hun direktør for Sørreisa Hotell, Anders Sandborg, på butikken. Hun kjente han litt fra før og kom i prat med ham. Det viste seg at Sandborg og kona jobbet mye alene og trengte hjelp.

Heide tenkte mye på hotellet etterpå.

– Jeg har jo alltid drømt om å jobbe med noe som dette, sier Heide.

Hun begynte å hjelpe til på hotellet og de har nå en avtale om at hun skal få kjøpe seg inn og overta hotellet etterhvert når Sandborg og kona pensjonerer seg.

– Fram til de pensjonerer seg vil vi jobbe i lag her på hotellet, smiler Heide.

Møteplass

Og hun har mange planer for å blåse liv i hotellet.

– Hovedfokuset mitt er å gi lokalbefolkningen en møteplass. Det er ikke så mange plasser for det her i Sørreisa, og om man kommer tilflyttende til bygda er det ikke så lett å bli kjent med folk.

Derfor ruster hun opp kafeen. Tidligere var det ikke hver dag det var kake og vafler til salgs, men nå baker Heide kake hver morgen som de selger til gjestene. De tilbyr også nystekte vafler hver dag.

– Det skal være kafe på dagtid og restaurant på kveldstid. Vi planlegger også etterhvert å ha strikketreff, fotballkvelder, damekvelder og mange flere forskjellige arrangement for folk i alle aldre, forteller Heide.

Hun ønsker også etterhvert å satse mer på turisme.

– Jeg vil etterhvert jobbe mer med å få turister hit hele året og vise fram nordlyset, midnattssola og den lille bygda, sier Heide.

Kundene er også glade for at det nå blåses liv i hotellet igjen.

– Vi har sittet i et lite vakuum og ventet på at det skulle skje noe. Det er kjempepositivt at det kommer noen inn her nå og vil ruste opp litt. Det har vi ventet på lenge. Det tror jeg nok vil trekke flere folk hit, sier Magnar Olsen.

KAFFE: Magnar Olsen og Henrik M. Eriksen kjøper kaffe hos Pernille Heide. Foto: Susanne Noreng
PLANER: Pernille Heide vil blåse liv i Sørreisa Hotell. Først av alt vil hun skape en møteplass for lokalbefolkningen. Foto: Susanne Noreng
– BRA: Magnar Olsen, Henrik M. Eriksen, Arnfinn Pedersen og Yngve Kvalberg synes det er flott at noen vil ruste opp Sørreisa Hotell. Foto: Susanne Noreng