«Sørreisa sprenger nesten skalaen vår med lunsjen, det er så vi har lyst til å slenge på en ekstra tallerken.»

I siste utgave av Forsvarets Forum blir messa på Luftforsvarets stasjon på Gumpen i Sørreisa lovpriset for sin mat. De får fem tallerkener som er toppkarakter i konkurransen «Messetoppen», hvor Forsvarets Forum reiser rundt til ulike messer for å teste ut tilbudet.

I år er det kun to messer som har fått toppkarakter i Messetoppen; Sørreisa og Sortland.

«Så mye skryter soldater, offiserer og ansatte av lunsjen at man begynner å undres om de ljuger. Men nei da. De gjør ikke det. De mener det på ramme alvor», skriver Forsvarets Forum blant annet i sin omtale av messa på Gumpen i Sørreisa.

– Flinke kokker

Når Folkebladet besøker messa torsdag denne uken har kjøkkensjef Merete Nøstvik enda ikke fått lest omtalen i Forsvarets Forum.

– Men det er jo kjempebra at vi har fått toppkarakter. Det betyr jo bare at vi har flinke kokker og at vi liker å lage mat, sier hun.

– Hva tror du er årsaken til at dere får så mye skryt for maten?

– Jeg tror det er fordi vi bryr oss om det vi gjør. Vi bryr oss om de soldatene vi har og at de skal få god mat, sier Nøstvik.

Hun fortsetter:

– Maten er den største velferden soldatene her har, og da er det viktig at den er innbydende og god.

Innbydende

De serverer fire måltider om dagen; frokost, lunsj, middag og kvelds. Nøstvik tror årsaken noe av årsaken til at de får gode skussmål er måten de presenterer maten på.

– Vi prøver å presentere den slik at det ser innbydende ut, og så lager vi litt ekstra, forteller hun.

Dessuten:

– Hver fredag har vi kakebord med seks til syv forskjellige kaker som vi baker selv, forteller Nøstvik.

I tillegg til den vanlige lunsjen disker de også gjerne opp med reker, hummer, posjerte egg, flere varmretter og hjemmebakt loff.

«Soldater må være ekstremt strenge med seg selv og sørge for god trim og trening. for det er visstnok eksempler på dem som har gått opp både fem og ti kilo i løpet av førstegangstjenesten...», skriver blant annet Forsvarets Forum i sin omtale av messa.

INNBYDENDE: – Vi prøver å presentere den slik at det ser innbydende ut, og så lager vi litt ekstra, sier kjøkkensjef Merete Nøstvik. Foto: Susanne Noreng