Steffen André Tveiten MacQueen hadde akkurat hentet dattera si fra skolebussen da han så de to lastebilsjåførene lempe sykler inn i det litauiske vogntoget.

– For en frekkhet og tjuvpakk, sier han til NRK Troms, og forteller videre at jenteungen hans begynte å gråte av redsel.

Tveiten MacQueen har anmeldt saken til politiet.

– Politiet fikk tidligere i ettermiddag melding om forsøk på tyveri av flere sykler i området Buktamo. Et våkent vitne observerte at 5-6 sykler ble lasset i en semitrailer som kom forbi. Vitnet avverget hendelsen. Søk etter aktuell trailer har ikke gitt resultat i ettermiddag, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Det er selskapet Girteka som eier traileren de to tyvene kjørte.

– At to personer gjør dette er uakseptabelt. Jeg er flau og skamfull, og skuffet over at to personer klarer å ødelegge for et helt selskap, sier kommunikasjonssjef i selskapet, Kristian Kaas Mortensen, til NRK.

Mortensen forteller videre at de er i full gang med å få traileren, som skal være på vei til Alta eller Skjervøy, stoppet.

– Slike mennesker hører ikke hjemme i Girteka. Å stjele, om det så er innad i selskapet eller fra andre, er ikke greit, sier han til statskanalen.