Lørdag, da Salmar annonserte at de etablerer sitt gedigne slakteri- og bearbeidingsanlegg for laks på Klubben i Lenvik, var det ikke bare ordfører Geir-Inge Sivertsen som smilte fra øre til øre, men alle ordførerne i Midt-Troms regionråd. Smilene dabbet heller ikke av da Salmar-sjef Gustav Witzøe overrasket med en storsjekk adressert nettopp til regionrådet.

– Som en liten påskjønnelse til det arbeidet som er gjort ute i kommunene før valget som nå er tatt, så har vi lyst til å overrekke en liten gave, sa Witzøe.

– Helt enestående

Han overlot det til Salmar Nord-sjef Ørjan Jensen å stå for selve overrekkinga av en storsjekk på 500.000 kroner.

– Vi er utrolig glade for den måten vi er blitt møtt fra Midt-Troms — engasjementet og entusiasmen fra enkeltkommuner har vært helt enestående. Som innbygger i regionen er jeg veldig stolt over den måten regionen har tilnærmet seg denne type utfordring, der man har vært mer opptatt av en bra løsning for regionen enn for enkeltkommuner, sa Jensen.

Regionrådet står fritt til å finne ut selv hva pengegaven fra Salmar skal brukes til. Den eneste "føringa" som er lagt er at det skal brukes på barn og unge.

Brukes med omhu

Louis S. Edvardsen, daglig leder av regionrådet, fikk æren av å motta sjekken.

– Vi lover å bruke pengene med omhu og til det beste for regionen, og ikke minst den kommende generasjon som vi skal få inn i denne store og viktige vekstnæringa i Midt-Troms, sa Edvardsen.